Αυλαία σήμερα για την έκθεση "Πελοπόννησος Expo 2019"

Πρώτη Δημοσίευση: 13/11/2019 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2019 08:27
Την καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα Επιμελητήρια επισήμανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, με αφορμή την έκθεση “Πελοπόννησος Expo 2019” που ανοίγει τις πύλες της στην Τρίπολη σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 του μήνα.
Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της θα διαθέσει περί τα 40.000.000 ευρώ για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων, μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”).
Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι θα παράσχει στήριξη σε επιχειρήσεις για συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό που αφορούν στην προβολή αγροτικών προϊόντων.
Στην έκθεση "Πελοπόννησος Expo 2019" -που διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και θα φιλοξενηθεί στο κτήριο ΓΕΑ Α.Ε. στη ΒΙΠΕ Τρίπολης- θα παρουσιαστούν προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, τουριστικά προϊόντα και η επιχειρηματικότητα εν γένει της Πελοποννήσου.
Στη θεματολογία περιλαμβάνονται επίσης ειδικά αφιερώματα και εκδηλώσεις για τον Τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα.
Εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας χαρακτηρίζεται η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» από τους πρόεδρους και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου. Συντάσσοντας για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους, τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, απευθύνουν κάλεσμα σε επιχειρήσεις και επισκέπτες να στηρίξουν την έκθεση που καθιερώνεται πλέον ως μία από τις εκθέσεις-σταθμούς της Ελλάδας.
Με πάνω από 200 εκθέτες, 8.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας και σημαντικούς διεθνείς επισκέπτες, η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τον τίτλο της ως μία από τις σημαντικότερες του είδους της εκθέσεις στην Ελλάδα, αποτελώντας πόλο έλξης για επαγγελματίες – εκθέτες του Πρωτογενούς -και όχι μόνο – τομέα.
Από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου το κορυφαίο αυτό εκθεσιακό γεγονός, στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, θα αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου και της Ελλάδας εν γένει.
Ταυτόχρονα, θα προσελκύσει περισσότερους από 20 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές, που θα πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες της «Πελοπόννησος Expo» και επαγγελματίες της Πελοποννήσου.
Παράλληλες εκδηλώσεις για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, με σημαντικούς εισηγητές, ενισχύουν την εικόνα και την ανοδική πορεία της έκθεσης
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο και πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
 
Συμμετοχές από τη Μεσσηνία
Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Οιχαλίας. ΕΥΡΥΤΟΣ WINES ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΟΠΕΛΑΚΟΥ Ζευγολατιό, ERGOPACK ΑΒΕΕ-ΑΝΔΑΝΙΑ Νερό Πηγής Διαβολίτσι,, PELLAND ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ, Συνεταιρισμός Μηλίτσας, ΑΝΔΑΝΙΑ ΓΗ Τυποποίηση - Εμπορία Ελαιολάδου Ανδανία, ΚΑΠΑ- ΕΥΜΕΛΕΙΝ Παραδοσιακά Παστέλια Ζευγολατιό, Η ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΙΣΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ Παραδοσιακά Ζυμαρικά Δώριο, ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μελισσοκομικός Εξοπλισμός, Μελισσοκομικά Προϊόντα Οιχαλία, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΙΑΣ Παραδοσιακός Φούρνος - Παραδοσιακά Προϊόν Μελιγαλάς, ΚΥΡΚΙΛΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Μελιγαλά, ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ Ζαχαροπλαστείο - Εργαστήριο Μελιγαλά, GOLDEN KALAMATA - EXTRA VIRGIN OLIVE OIL Εμπορία - Τυποποίηση παρθένου Ελαιολάδου Μερόπη, ΑΛΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΓΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ελιές ΒΙΠΕ Μελιγαλά, ΗΛΙΑΔΗΣ Ι. & ΣΙΑ Ο.Ε Ελαιοτριβείο -Τυποποίηση - Εμπορία Ελαιολάδου Ανδανία, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Εμπορία Κρεατικών – Αλλαντικών Ζευγολατιό, ΑΦΟΙ ΡΕΡΡΕ Εμπορία Κρεατικών – Αλλαντικών Μελιγαλάς, ΡΟΔΙΩΝΑΣ Χυμός Ροδιού Ζευγολατιό, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Κρεάτων Σκάλα, ΕΛΛΑΔΙΚΟ Τυποποίηση - Εμπορία Ελαιολάδου Τσουκαλέικα, ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΟΣ Εμπορία Κρεάτων Μερόπη.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις