Ειδήσεις

18/07/2018 - 14:06
Το πτυχίο τους έλαβαν σήμερα το μεσημέρι 74 απόφοιτοι των Τμημάτων Λογοθεραπείας (10 πτυχιούχοι), Τεχνολόγων Γεωπόνων (27 πτυχιούχοι) και Τεχνολογίας Τροφίμων (36 πτυχιούχοι) καθώς και ένας μεταπτυχιακός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος –Υδροπονία» του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Οι ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν στο... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:44
Στις εννέα Ιούλη, με αριθμό 143/ΑΑΠ/9-7-2018, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, για το χαρακτηρισμό του καλντεριμιού από την Κάτω Βέργα μέχρι την Κάτω Βέργα, αλλά και πιο πάνω στο βουνό, μέχρι τον Άγιο Γεώργιο στο Καλάρι,... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:41
 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος Philippe Verriele, εξειδικευμένος σε θέματα χορού και συναντήθηκε με το δήμαρχο, παρουσία της Αγγελικής Μήτρου, πρώην συνεργάτιδος του Δήμου Καλαμάτας.
 Ο Γάλλος δημοσιογράφος βρέθηκε στην Καλαμάτα για την πρεμιέρα και τις πρώτες παραστάσεις του 24ου... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:38
Πετυχημένη ήταν η πρεμιέρα του έργου του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι», που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη, προχθές το βράδυ στο προαύλιο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ (βόρεια είσοδος, από την οδό Ξενοφώντος).
Τους εμβληματικούς ήρωες Κόλια και Φώντα ερμήνευσαν ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Πέρης Μιχαηλίδης.
Το έργο... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:36
Στην προμήθεια επτά ασθενοφόρων για επείγοντα περιστατικά πρόκειται να προχωρήσει μέσω διαγωνισμού το παράρτημα  Τρίπολης του ΕΚΑΒ, στο οποίο ανήκει διοικητικά και το ΕΚΑΒ της Μεσσηνίας.
Η παλαιότητα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Μεσσηνίας είναι μια πληγή για την περιοχή μας και τους εργαζομένους του, ενώ αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως θα... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:33
Δημοπρατείται στις 17 Αυγούστου το έργο «Συντήρηση – οδική ασφάλεια - αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 1η Επαρχιακή Οδό Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αγ. Νίκωνας)», που είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Το έργο προβλέπει εργασίες για τη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου κατά θέσεις σε όλο το μήκος του έως τα όρια του Νομού Μεσσηνίας.
Ο... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:27
Ο Κλεισθένης του Αλκμεωνίδου ήταν ο Αθηναίος εκείνος πολιτικός του 6ου αιώνα π.Χ. που έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας. Χώρισε την Αττική σε τρεις Δήμους και με το σύστημα των τριττυών κατάφερε να αναμείξει τους ευγενείς με τους απλούς πολίτες, ενώ έδωσε όλη την εξουσία στην Εκκλησία του Δήμου.
Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι ο... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:22
Στις αρχές Ιουλίου έγινε στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» θεατρική παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Τα παραδοσιακά επαγγέλματα… ζωντανεύουν», πάνω στο οποίο εργάστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου της Γελαστής Πολιτείας, με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Ιωάννας Αναστασοπούλου, καθώς και τη γενική επίβλεψη της κας Γιώτας... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:15
Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα, με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για οικονομικές και επιχειρηματικές υποθέσεις, Manisha Singh, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:10
Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η «Αντιγόνη» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Κάστρο της Καλαμάτας, συνεχίζει το ταξίδι της. Επόμενος σταθμός το θέατρο στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, το Σάββατο 21/7 στις 9.30 το βράδυ.
Να σημειωθεί πως η παράσταση είναι προσφορά του Δήμου Τριφυλίας, τον οποίο και ευχαριστούν θερμά από το ερασιτεχνικό... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες