Αυτοπεποίθηση vs προβληματισμού: Κατέγραψαν οι προεκλογικές καμπάνιες Πέτρου Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα

Πρώτη Δημοσίευση: 25/05/2019 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2019 18:17
Το πρώτο μέρος της προεκλογικής περιόδου ολοκληρώθηκε χθες. Οι υποψήφιοι ότι είχαν να πουν το κατέθεσαν. Αύριο είναι η ημέρα των πολιτών να αποφασίσουν ποιος είναι αυτός που τους έπεισε περισσότερο. Βέβαια, στις μεγάλη πλειοψηφία των αναμετρήσεων θα απαιτηθεί και δεύτερος γύρος.
Ιδιαίτερα, οι περιφερειακές εκλογές και το αποτέλεσμα που θα δώσουν, είναι αυτές που προβληματίζουν περισσότερο τα κόμματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ψηλά τον πήχη της αναμέτρησης εδώ και καιρό. Προσδοκά και οι 13 Περιφέρειες της χώρας να έχουν μπροστά "γαλάζιο" πρόσημο. Είναι αυτό, όμως, εφικτό;
Αν κρίνουμε από τη δικιά μας γειτονιά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα λέγαμε ότι υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός. Δεν μοιάζει να είναι - όπως θα έλεγαν κι οι Αγγλοσάξονες - βόλτα στο πάρκο.
Πριν τέσσερις ημέρες η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σε μια πανελλαδική…ακτινογραφία του γαλάζιου στόχου υποστήριζε ότι "η περιφέρεια που φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα η νεοδημοκρατική υποψηφιότητα είναι αυτή της Πελοποννήσου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, βέβαια, δεν έγραφε καλά στις δημοσκοπήσεις πολύ πριν από την ανείπωτη  αντίδρασή του στον θάνατο του εικονολήπτη εξαιτίας του σαϊτοπόλεμου ανήμερα το Πάσχα - η οποία εξόργισε μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος".
Η κατήφεια και ο προβληματισμός συνεχίστηκαν και μετά την τραγωδία, αφού ο Παναγιώτης Νίκας εξακολουθεί να προκαλεί σκεπτικισμό στη Νέα Δημοκρατία. Αν και υπήρξαν δύο κεντρικές ομιλίες στην Τρίπολη, τόσο του Κ. Μητσοτάκη, στην οποία παρουσίασε και επίσημα τον κ. Νίκα,  όσο και του Α. Σαμαρά προκειμένου να αλλάξουν το κλίμα, το αποτέλεσμα, θα λέγαμε, ότι δεν είναι το επιθυμητό.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μέχρι σήμερα έχει αναλωθεί κατά το πλείστον σε μια στείρα και  οξεία αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κύριου αντίπαλού του, Πέτρου Τατούλη χωρίς να αναπτύξει το όραμά του για την Πελοπόννησο περιοριζόμενος σε ευχολόγια.
Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τις προθέσεις των ψηφοφόρων. Αυτό που φαίνεται, όμως, στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό του Πέτρου Τατούλη, είναι ότι τα συναισθήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι δημόσιες εμφανίσεις του απερχόμενου αλλά και εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.
Η εμπειρία του από την κεντρική πολιτική σκηνή και η πείρα των εννέα ετών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά και τον φέρνουν ένα βήμα μπροστά, για κάποιον που θέλει να προχωρήσει σε πρόγνωση των αποτελεσμάτων. Αν κρίνουμε, δε,  τις δημόσιες εμφανίσεις των δύο επικεφαλής, ο Πέτρος Τατούλης δείχνει περισσότερο έτοιμος για να τερματίσει πρώτος στον εκλογικό…μαραθώνιο. Θα πει κάποιος "Κυριακή κοντή γιορτή", αλλά, κάλλιστα, μπορεί και να ισχυριστεί ότι "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει"…Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις