Αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι ξεφυτρώνουν στη Μάνη

Πρώτη Δημοσίευση: 03/03/2019 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/03/2019 18:13
Αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο στο Δήμο Δυτικής Μάνης εντόπισε μετά από καταγγελία το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης και ήδη κινήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει απορριφθεί σημαντική ποσότητα σκουπιδιών σε σημείο του φαραγγιού  «Νούπαντη» της κοινότητας Σταυροπηγίου. Δε γνωρίζουμε αν υπήρχε πρόθεση να ριφθούν και άλλα σκουπίδια ή πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. 
Πάντως, μετά από τηλεφωνική καταγγελία, επιλήφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης και ήδη έχει ενημερώσει εγγράφως το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνει αυτοψία και να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Ωστόσο, να σημειωθεί, ότι με νεότερη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ο Δήμος Δυτικής Μάνης κηρύχτηκε για άλλη μια φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης από τα συσσωρευμένα απορρίμματα. Ο περιφερειάρχης ενέκρινε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως 29/7/2019 και επικαλείται «λόγους δημόσιας υγείας, λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων και της διατήρησης του συνόλου των παραγόμενων απορριμμάτων εντός και εκτός κάδων».
Το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην περιοχή της Μάνης έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια και το Μάιο του 2016 ήταν η πρώτη φορά που η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα της Μάνης, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Για παράδειγμα ακόμα και τον παραλιακό Άγιο Νικόλαο, βουνά από σκουπίδια βλέπεις ακόμα και μέσα στο χωριό.
 
 
  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις