Αυτοψία στο έργο ανάπλασης των μονοπατιών της Νέδουσας

Πρώτη Δημοσίευση: 04/10/2017 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/10/2017 18:17
Στην τιμητική εκδήλωση για τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στη Νέδουσα, την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και η συντονίστρια Έργου & Αποτελεσματικότητας, εντεταλμένη Π.Σ. Τουρισμού & Πολιτισμού, Αντωνία Μπούζα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι κυρίες Αλειφέρη και Μπούζα, συνοδευόμενες από τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Νέδουσας, Αριστείδη Βαρελά, έκαναν αυτοψία στα καλντερίμια της Νέδουσας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πορεία του έργου «Ανάπλαση μονοπατιών Νέδουσας Δήμου Καλαμάτας» (προϋπολογισμού 333.880 ευρώ), το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας.  
Το έργο αφορά στην ανάπλαση – εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας της Νέδουσας που βρίσκεται και ο Ιερός ναός της Αγίας Αικατερίνης, στην ανάπλαση τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού με την κατασκευή λιθόστρωτου από ακανόνιστες λίθινες πλάκες της περιοχής, στην αποκατάσταση του υφιστάμενου παλαιού μονοπατιού που οδηγεί στον παλαιό νερόμυλο και το γεφύρι με λίθους ανάλογου τύπου και στον ηλεκτροφωτισμό τμήματος του εσωτερικού δικτύου με φωτιστικά σώματα παραδοσιακού απλού τύπου.
Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ολοκληρωθεί το 50% των εργασιών και η πορεία υλοποίησής του κρίνεται ικανοποιητική. Είναι δε ιδιαίτερης σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς αφορά στη διατήρηση της φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της ιστορικής περιοχής της Νέδουσας. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις