Αυτόφωρο σήμερα, για τους συλληφθέντες της επίθεσης στον Πέτρο Κωνσταντινέα

Πρώτη Δημοσίευση: 25/09/2018 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/09/2018 16:31
20 προσαγωγές , 8 συλλήψεις και 2 αναζητήσεις 

Και ο αρχηγός της Αστυνομίας στην Καλαμάτα για την υπόθεση του Π. Κωνσταντινέα
 
Απίστευτες διαστάσεις έχει λάβει από χθες η υπόθεση ξυλοδαρμού του βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα, καθώς, εκτός από στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας που βρίσκονταν από χθες το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τις απανωτές επισκέψεις του γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα το κατώφλι του κτηρίου στην Καλαμάτα πέρασε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.
Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι χθες το απόγευμα είχαν γίνει από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας περισσότερες από 20 προσαγωγές, από τις οποίες το βράδυ της Κυριακής είχαμε πέντε συλλήψεις και χθες νωρίς το απόγευμα άλλες τρεις. Παράλληλα, από την Αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο άτομα. Όλοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης εξύβρισης, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού σε βαθμό πλημμελήματος και χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας τούς παρέπεμψε όλους για να δικασθούν σήμερα το μεσημέρι από το Αυτόφωρο.
Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι ότι από την Αστυνομία αναζητήθηκαν χθες, όλη την ημέρα, πολλά μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων Καλαμάτας «Bulldogs», ακόμα και άτομα που απουσιάζουν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα.
 
Η επίθεση
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, όταν μετά τον αγώνα της Καλαμάτας ο βουλευτής περνούσε με τη μηχανή του από την οδό Καλλιπατείρας. Κοντά στα γραφεία του Συνδέσμου κάποιος φώναξε στο βουλευτή – σύμφωνα με μαρτυρίες-  ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που εξετάζει η Αστυνομία, κάποιο μειδίαμα στο πρόσωπο του βουλευτή έλαβε απάντηση από άτομο που βρισκόταν εκεί με αισχρό βρίσιμο.
Τότε ο βουλευτής σταμάτησε τη μηχανή και κατευθύνθηκε  προς τα άτομα αυτά, ενώ διαπίστωσε ότι νεαρό άτομο κατέγραφε βίντεο με το  κινητό του. Επιχείρησε να αφαιρέσει το κινητό και τότε δέχθηκε την επίθεση. Παρευρισκόμενοι υποστηρίζουν ότι 2-3 άτομα έσπρωξαν και χτύπησαν το βουλευτή, ενώ κάποια άλλα προσπάθησαν να μπουν στη μέση για να λήξει το επεισόδιο.
Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο, το επεισόδιο είχε λήξει και ξεκίνησε τις προσαγωγές.
Τελικά, το βράδυ συνελήφθησαν δυο 26χρονοι, ένας 36χρονος, ένας 37χρονος και ένας 63χρονος. Χθες το απόγευμα συνελήφθησαν ένας 35χρονος, ένας 33χρονος και ένας 49χρονος.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις