Αφιέρωμα στον Charlie Haden με την μπάντα B.Y.S. TRIO στο χώρο τέχνης Α49

Πρώτη Δημοσίευση: 05/02/2019 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/02/2019 18:57
Αφιέρωμα στον Charlie Haden με την μπάντα B.Y.S. TRIO θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο χώρο τέχνης Α49
 (Αναγνωσταρά 49 - Καλαμάτα, τηλ. 27214 03697).
O Charlie Haden (1939-2014) ήταν μια εμβληματική μορφή στο χώρο της τέχνης με παγκόσμια ακτινοβολία. Ως κοντραμπασίστας ήταν ένας από αυτούς που άνοιξαν καινούριους δρόμους στον τρόπο που παίζεται το κοντραμπάσο ως συνοδευτικό, αλλά και ως σολιστικό όργανο. Ο ήχος του ήταν ξεχωριστός και αναγνωρίσιμος.
Ως προσωπικότητα τον ενδιέφερε έντονα η πνευματικότητα σε σχέση με τη μουσική, καθώς πίστευε ότι τη στιγμή του αυτοσχεδιασμού συνδεόμαστε με το θείο και με κάτι βαθύτερο μέσα μας που πηγάζει από τις απαρχές της ύπαρξης.
Επίσης, τον απασχολούσε ιδιαίτερα η πολιτική και στην πράξη. Ήταν πάντα με το μέρος των αδυνάμων, κάτι που εξέφραζε  και μέσω της μουσικής, εξ ου και η δημιουργία της “Liberation Music Orchestra” (LMO), η οποία έπαιζε μουσική που προερχόταν από χώρες όπου υπήρχαν απελευθερωτικά κινήματα.
Oι B.Y.S. TRIO είναι μια μπάντα που δημιούργησε ο κοντραμπασίστας Χρυσόστομος Μπουκάλης, με την πολύτιμη συνδρομή του Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και του Νίκου Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, στις αρχές του 2017, με σκοπό να παίξει τη μουσική του Charlie Haden και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του, αλλά και άλλων συνθετών των οποίων τα κομμάτια συμπεριελάμβανε στο δικό του ρεπερτόριο. Οι B.Y.S. TRIO προσεγγίζουν το υλικό βάζοντας ο καθένας τη δίκη του προσωπική πινελιά, με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και την αισθητική του Charlie Haden.
Είσοδος: 15 ευρώ μαζί με κρασί.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις