Αύριο ο 9ος Ανδάνειος Δρόμος Αρκαδική Πύλη-Διαβολίτσι!

Πρώτη Δημοσίευση: 25/08/2017 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/08/2017 19:27
Για 9η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί αύριο ο Ανδάνειος Αγώνας Δρόμου 17 χλμ., με εκκίνηση από την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης και τερματισμό στην πλατεία του Διαβολιτσίου.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, ενώ την υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γυναικών ΔΔ Ανδανίας και ο Δήμος Οιχαλίας.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6 μ.μ., υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από την πλατεία Διαβολιτσίου στην αφετηρία, με πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 5 μ.μ., ενώ για δηλώσεις συμμετοχής της τελευταίας στιγμής θα λειτουργήσει γραμματεία (3-4.30 μ.μ. στο Διαβολίτσι).
Θα βραβευθούν με Κύπελλο οι έξι πρώτοι στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, ενώ μετάλλιο θα απονεμηθεί σε όσους τερματίσουν.
Στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι απονομές και η σχετική γιορτή με προσφορά φαγητού στους Αθλητές και τους Εθελοντές.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του ΣΔΥΜ Ζάννη Αλέξη στο τηλ. 6972 302265 ή τον εμπνευστή του αγώνα Αλεξόπουλο Ευθύμιος, τηλ. 6942 553154.
 
Ιστορικές αναφορές
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδάνειος έχει ιστορικές αναφορές και πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:
«Με τον αγώνα αυτό συνδέουμε την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως  Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής  και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον  να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της».
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις