Α. Χαρίτσης: Δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μόνιμες προσλήψεις σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 01/11/2019 17:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/11/2019 17:28
«Με τον "αναπτυξιακό" νόμο της Ν.Δ. προωθείται η ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των Δήμων. Αναμένουμε από τους Δήμους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνονται με τις νέες θέσεις εργασίας και να μην παραχωρήσουν τις κρίσιμες αυτές λειτουργίες τους σε ιδιώτες εργολάβους».
Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις 38 προσλήψεις στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και άλλες 9 στην επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, "πριν από 2 χρόνια στο υπουργείο Εσωτερικών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας. Παρά τους περιορισμούς που ίσχυαν για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καταφέραμε και προκηρύξαμε περισσότερες από 8.100 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω της 3Κ/2018, της μεγαλύτερης προκήρυξης προσλήψεων από συστάσεως ΑΣΕΠ.
Σήμερα βλέπουμε τη δουλειά μας να δικαιώνεται. 38 εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και άλλοι 9 στην Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Καλαμάτας, 20 στη Μεσσήνη την προηγούμενη εβδομάδα και πολλοί περισσότεροι σε όλη τη χώρα αποκτούν μόνιμη και σταθερή εργασία σε έναν ευαίσθητο και δύσκολο τομέα, αυτόν της καθαριότητας.
Οι προσλήψεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα μετά τον “αναπτυξιακό” νόμο που πέρασε η κυβέρνηση της Ν.Δ., ο οποίος προωθεί την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των Δήμων. Αναμένουμε από τους Δήμους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνονται με τις νέες θέσεις εργασίας και να μην παραχωρήσουν τις κρίσιμες αυτές λειτουργίες τους σε ιδιώτες εργολάβους».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις