Βίαιη προαγωγή μαρτύρων για εκδίκαση υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο

Πρώτη Δημοσίευση: 14/06/2019 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2019 12:40
Τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων κατηγορίας που δεν εμφανίσθηκαν χθες διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, αφού αποφάσισε και την τιμωρία τους.
Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο είχε προγραμματισθεί να εκδικασθεί υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος από τη Λακωνία έχει καταδικασθεί πρωτόδικα σε 5 χρόνια κάθειρξης, όμως ο εισαγγελέας Εφετών έχει ασκήσει έφεση κατά της ποινής και έτσι η υπόθεση θα εκδικασθεί από την αρχή.
Η υπόθεση αφορά επεισόδιο που είχε συμβεί σε χωριό της Ανατολικής Μάνης, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί από πυροβολισμό στο χέρι ένα άτομο. Το θύμα υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος είχε όπλο μαζί του και τον πυροβόλησε, ενώ ο κατηγορούμενος ότι το θύμα είχε το όπλο και πάνω στη συμπλοκή που ακολούθησε υπήρξε πυροβολισμός.
Οι μάρτυρες που απουσίαζαν χθες από το δικαστήριο θεωρούνται αυτόπτες του περιστατικού και λόγω της απουσίας τους το Μεικτό Ορκωτό δεν μπόρεσε να εκδικάσει την υπόθεση. Έτσι, αποφασίσθηκε η τιμωρία και η βίαιη προαγωγή τους στις 25 Ιουνίου που θα συνεχισθεί η εκδίκαση.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις