Βασίλης Κοσμόπουλος: «Να μη γίνει η απλή αναλογική πεδίο υπόγειων διαδρομών»

Πρώτη Δημοσίευση: 22/03/2019 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/03/2019 14:02
Παρουσίασε 14 ακόμα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με το συνδυασμό του
 
«Επί των τύπων των ήλων» έβαλε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού "Καλαμάτα Μπροστά", Βασίλης Κοσμόπουλος, τα προβλήματα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά την εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Κι αυτά δεν είναι άλλα από την υπερπληθώρα - ελέω απλής αναλογικής - υποψηφίων, οι οποίοι αντί να αποτελούν εφαλτήριο για την πρόοδο του Δήμου, γίνονται μάλλον τροχοπέδη. Γι' αυτό και, όπως τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία, ο συνδυασμός του προσπάθησε με κάθε τρόπο να προχωρήσει σε συγκλίσεις και συνεργασίες, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν.
Ο κ. Κοσμόπουλος με την παρέμβασή του ίσως έθιξε και το σημαντικότερο θέμα της προεκλογικής περιόδου, αφού οι συγκλίσεις είναι σαφέστατα προτιμητέες προεκλογικά, παρά μετεκλογικά που μπορεί να κρύβουν και συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι".
Παρ' όλα αυτά, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει, ανταλλάσσοντας απόψεις, με αρκετούς πολίτες. Βεβαίως, αν και υιοθετούμε τις επιφυλάξεις του, θα δούμε μετεκλογικά αν θα δικαιωθούν.
Ανοίγοντας τη χθεσινή εκδήλωση ο κ. Κοσμόπουλος επισήμανε τα εξής: «Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο διοίκησης των Δήμων και η κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του νέου νόμου “Κλεισθένη” και να μη διολισθήσει στους κινδύνους που κρύβονται στην άλλη όψη του νομίσματος.
Η απλή αναλογική εκφράζει στα όργανα τη βούληση των πολιτών ανόθευτα και δίνει την ευκαιρία να εκφρασθούν διαφορετικές προτάσεις, τις οποίες όμως καλεί την επόμενη μέρα να αναζητήσουν κοινούς τόπους έκφρασης, με σκοπό τις καλύτερες αποφάσεις για την πορεία των τοπικών κοινωνιών.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πολύ έγκαιρα καταθέσαμε την επιθυμία μας να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης με έναν πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο και αμιγώς αυτοδιοικητικό συνδυασμό.
Όπως κάναμε πάντα, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης μας στα δημοτικά δρώμενα είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και διάφανοι στην επαφή μας με τους πολίτες.
Εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την επόμενη μέρα εξαιτίας των πολλών υποψηφιοτήτων, θεμιτών βέβαια καθόλα, που δημιουργούν όμως το ερώτημα αν θα προτιμηθούν οι αξιότεροι από τους συγγενείς και φίλους.
Με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στις προτάσεις αρκετών υποψηφίων και ότι το κίνητρο όλων είναι η ανιδιοτελής προσφορά στην πρόοδο του Δήμου μας, προσπαθήσαμε με διαφάνεια να έρθουμε σε επαφή με άλλους συνδυασμούς και κινήσεις πολιτών για τη διαμόρφωση προεκλογικών συγκλίσεων. Είναι πεποίθησή μας ότι οι προεκλογικές συγκλίσεις είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο στέρεες από τις μετεκλογικές, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για να υπάρχουν αναπτυξιακές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, σε σχέση με τους συνδυασμούς, δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι συναντηθήκαμε με πολλούς συμπολίτες μας, που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου μας και αρκετοί, μάλιστα, με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.
Με κάποιους από αυτούς θα δώσουμε μαζί την όμορφη μάχη των εκλογών, αφού θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας “Καλαμάτα μπροστά”. Κάποιοι άλλοι, για τους δικούς τους, απόλυτα σεβαστούς λόγους, δε θα είναι υποψήφιοι αλλά θα βοηθήσουν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια μας για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα δώσει την ευκαιρία στο συνδυασμό μας να είναι ο καταλύτης για τις εξελίξεις της επόμενης μέρας στο Δήμο μας, ο οποίος οφείλει να χαράξει μια νέα πορεία. Μερικοί, μάλιστα, με τη σημερινή τους παρουσία μας τιμούν ιδιαίτερα, μας συγκινούν με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλουν και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πολύ».
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι: Γιώργος Κουτσούλης (πρώην δήμαρχος Καλαμάτας), Γιώργος Σκαλαίος (πρώην δήμαρχος Θουρίας), Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος (πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου), Γιώργος Νταγιόπουλος (πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και αντιδήμαρχος), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλαγή", Θόδωρος Μπρεδήμας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γεωργακίλας και ο Τάσος Πολυχρονόπουλος (τέως συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ).
 
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ελεύθερη επαγγελματίας, πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, στελεχών Μάρκετινγκ, μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Καλαμάτας)
2. ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (γεωπόνος – αγρότης)
3. ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (επαγγελματίας οδηγός)
4. ΖΟΜΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (οικονομολόγος, διερμηνέας – μεταφραστής)
5. ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ (συνταξιούχος εκπαιδευτικός)
6. ΚΛΕΙΔΩΝΑ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΠΑΝ. (ιδιωτική υπάλληλος)
7. ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (συνταξιούχος υπάλληλος ΔΕΗ)
8. ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ιδιωτικός υπάλληλος, Διπλ. Προπονητής Ποδοσφαίρου)
9. ΜΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ (ιδιωτικός υπάλληλος, Απόφοιτος Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
10. ΡΑΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (αγρότης Οικολογικής Καλλιέργειας)
11. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος)
12. ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (δημόσιος υπάλληλος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας)
13. ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (αντιπρόεδρος στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων, πολιτιστικός εκπρόσωπος για τη Μεσσηνία του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας)
14. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος, διευθυντής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο).
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις