Βελτίωση του οδικού δικτύου Ταϋγέτου

Πρώτη Δημοσίευση: 17/11/2018 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/11/2018 10:53
Αναδείχθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο ανάδοχος για το έργο: «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για την εταιρεία «Ανταίος» που προσέφερε έκπτωση 58,55%.
Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
Α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός, Β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός, Γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Να σημειώσουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους δύο νέα έργα στη Μεσσηνία, με απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και  νυν Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Πρόκειται για την χρηματοδότηση με 3 εκατομμύρια ευρώ του έργου «Αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας», που συνδέει τις τοπικές κοινότητες του Ταϋγέτου και έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.
Για την χρηματοδότηση του έργου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ο κ. Χαρίτσης είχε δηλώσει: «Σε συνέχεια της επίσκεψής μας στη Μεσσηνία τον Φεβρουάριο και σε αγαστή συνεργασία με το δήμου Καλαμάτας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε έργα για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών στη Μεσσηνία.
Ένα από αυτά είναι και η βελτίωση του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στις ασφαλέστερες μετακινήσεις των κατοίκων, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις