Βούζας: Καλό ποδόσφαιρο-κυριαρχικό ρόλο και εντυπωσιακές αλλαγές παντού για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα

Πρώτη Δημοσίευση: 06/07/2019 09:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/2019 09:54
«ΠΡΩΤΗ» ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟ 2-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
«Οι συγκυρίες και η θέση της ομάδας μάς επιβάλλουν περισσότερο να δουλεύουμε παρά να μιλάμε» ήταν το πρώτο που ανέφερε ο νέος προπονητής της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας, ο οποίος, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, Παναγιώτη Χριστοφιλέα και Σωτήρη Λυμπερόπουλο, είχε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Ελίτ μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την ομάδα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Βούζας τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι ο αγωνιστικός στόχος είναι η άνοδος από την Γ’ Εθνική στη Football League, παράλληλα όμως με την αναμόρφωση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας που προετοιμάζει η διοίκηση και προϊδέασε ότι θα είναι εντυπωσιακή, ενώ ζήτησε την (λογική) υπομονή και τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου.
Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η αξιολόγηση του δυναμικού στο οποίο στηρίχθηκε πέρυσι η ομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι μπορούν να συνεχίσουν και ταυτόχρονα η υλοποίηση των μετεγγραφών με τις οποίες θα συγκροτηθεί ένα ποιοτικό ρόστερ.
Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σαιζόν σχεδιάζεται για τις 22 Ιουλίου, ενώ 2-13 Αυγούστου η ομάδα της Καλαμάτας θα μεταβεί σε αθλητικό κέντρο στο Πήλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Βούζας και οιο συνεργάτες του στην χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους έχουν ως εξής:
«Αποδέχθηκα την πρόταση της διοίκησης για δυο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν διαπίστωσα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής ότι, η ομάδα έχει και ιστορία και δυναμική στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία της πόλης συμμετέχει ενεργά στην προβολή της και γενικά την στηρίζει.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο από τους ανθρώπους που ανέλαβαν τώρα την ομάδα, το οποίο συμβαδίζει κατά πολύ με τις δικές μου φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν και όραμα για να βοηθήσουν να επιστρέψει η ομάδα στη θέση που της ανήκει.
Θα δούμε σημαντικές αλλαγές, επιβάλλεται να γίνουν στην ομάδα, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να παρακολουθήσουν τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, να οργανωθεί η ομάδα σε σύγχρονα πρότυπα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε από το μηδέν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να διαπιστώσετε κάποιες αλλαγές τόσο στη λειτουργία όσο και στην οργάνωση της ομάδας που θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της και στον κόσμο της Καλαμάτας και γενικά σε όλη την Ελλάδα.
Όλοι οι άνθρωποι που ο πρόεδρος έχει επιλέξει να “τρέξουν” αυτό το πρότζεκτ, διαθέτουν και γνώσεις και εμπειρίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτούς είναι και το επιτελείο το προπονητικό και αυτό που εγώ μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε το στόχο που δεν είναι άλλος από το να παίζει η Καλαμάτα ελκυστικό ποδόσφαιρο, να έχει κυριαρχικό και πρωταγωνιστικό ρόλο και να φθάσει εκεί όπου η θέση της ανήκει, που είναι στη Super League.
Πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή γιατί όπως σας είπα ξεκινάμε από το μηδέν και σε λίγο καιρό η ομάδα θα δουλέψει διαφορετικά και εσείς θα δείτε τις αλλαγές αυτές που θα είναι πολύ σημαντικές.
Θέλουμε την υπομονή και τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει».
 
-Για τη στελέχωση της ομάδας και την έναρξη της προετοιμασίας ο κ. Βούζας πρόσθεσε:
«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία να αξιολογήσουμε το υπάρχον δυναμικό, να δούμε ποιοι από αυτούς τους παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στις δικές μας απαιτήσεις, στις απαιτήσεις της ομάδας και στους καινούργιους στόχους. Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και καινούργιοι παίκτες οι οποίοι θα έχουν χρονικό ορίζοντα στην ομάδα και ικανότητες όχι μόνο να ανταποκριθούν σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά και στο επόμενο και στο μεθεπόμενο. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, ελπίζουμε στις επόμενες ημέρες, όσο πιο γρήγορα γίνεται να καταλήξουμε στους παίκτες και να ολοκληρώσουμε το ρόστερ.
Έχουμε μια ημερομηνία για την έναρξη της προετοιμασίας, πιστεύουμε ότι δεν θα αποκλίνουμε πολύ από αυτή. Λέμε στις 22 Ιουλίου να γίνει η πρώτη συγκέντρωση και θα ξεκινήσουμε με κάποιες εργομετρικές και κάποιες άλλες εξετάσεις και μετέπειτα, 2-13 Αυγούστου, θα μεταβούμε στο Πήλιο, όπου έχουμε κλείσει αθλητικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος».

-«Είναι αυτονόητο ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, παράλληλα ουσιαστικό και αποδοτικό και φέρνοντας τον κόσμο στο γήπεδο.
Στόχος είναι ακόμα η μεταπήδηση της ομάδας σε μια ανώτερη βαθμίδα λειτουργίας και οργάνωσης. Η ομάδα περνάει σε άλλα επίπεδα. Σίγουρα αυτό προϋποθέτει και το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι και οι κινήσεις και το όραμα που έχουν ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του είναι να δημιουργήσουν μια ομάδα-πρότυπο για την περιοχή, αλλά και να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις του επιπέδου του σύγχρονου ποδοσφαίρου, με προπονητικά κέντρα κτλ. Θα εκπλαγείτε με αυτά που θα δείτε σε λίγο καιρό»...
 
-Για το αν μπορεί το παρασκήνιο και η διαιτησία να «σαμποτάρουν» την προσπάθεια της Καλαμάτας, ο κ. Βούζας, ανέφερε πως όταν έχεις φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα τέτοιοι εξωτερικοί παράγοντες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, εξηγώντας ότι αυτό επιτυγχάνεται με το να παρέχεις όλα τα εφόδια που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές, προσελκύοντας έτσι και παίκτες από ανώτερες κατηγορίες και κάνοντας ιδανικές τις συνθήκες δουλειάς.
  
Χριστοφιλέας: Πολύ χαρούμενος που επιστρέφω
 «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκα ποδοσφαιρικά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είναι εδώ και θα προσπαθήσω μαζί με τον κόουτς και τον Σωτήρη και όλο το υπόλοιπο επιτελείο να φθάσει η ομάδα εκεί που πρέπει να φτάσει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».
 
Σωτ. Λυμπερόπουλος: Με συνεργασία να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει 
«Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια για μια νέα αρχή. Εγώ βρίσκομαι από πέρυσι στην ομάδα. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε την ομάδα σε καλύτερο επίπεδο κι αυτό χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, υπομονή από εσάς και τον κόσμο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω από την μεριά μου να αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος την ομάδα, να αγαπήσουν περισσότερα τα παιδιά αυτή την προσπάθεια και όλοι μαζί, με συνεργασία, να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Εκπρόσωποι του ΠΣ «Η Καλαμάτα» στο Δημαρχείο 
Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, χθες Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ο Χρήστος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος του ΠΣ «Η Καλαμάτα», ο Γιώργος Ράλλης, μέλος του ΔΣ και ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, εμπορικός διευθυντής της ομάδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική της ομάδας, στις υποδομές και στην αναγκαία συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή. Οι εκπρόσωποι του ΠΣ «Η Καλαμάτα» εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Π. Νίκα για τις ενέργειες εκ μέρους του προς υποστήριξη της ομάδας.
Σημειώνεται πως ο νέος Πρόεδρος του ΠΣ «Η Καλαμάτα» Γιώργος Πρασσάς θα επισκεφθεί την Καλαμάτα στα τέλη Ιουλίου και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο.

Της Χριστίνας ΕλευθεράκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις