Βραβεύσεις και μαγική συναυλία της ROSARTE για το νέο έτος

Πρώτη Δημοσίευση: 09/01/2018 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2018 19:36
Εορταστική εκδήλωση του Δήμου Τριφυλίας για το νέο έτος με την πολυβραβευμένη παιδική χορωδία ROSARTE πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.
Κατά την έναρξη τιμήθηκαν από το δήμαρχο Τριφυλίας, για την κοινωνική τους προσφορά, η συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος και πρώην αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας, Πηνειώ Βασιλοπούλου, και ο Φιλιατρινός παραολυμπιονίκης, Θοδωρής Αλεξάς. Στη συνέχεια η ROSARTE μάγεψε το κοινό!
Αναφορικά με τις βραβεύσεις, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ανδρέας Μπουγάς, επισήμανε: «Στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στις 26 Δεκεμβρίου 2016, το 2017 είχε ανακηρυχθεί από τον κ. δήμαρχο ως έτος αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια του έτους έλαβαν χώρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης, όπως διανομές τροφίμων, εθελοντική αιμοδοσία, συνδρομή στους πλημμυροπαθείς της Μάντρας Αττικής, αποστολή αγάπης στην Κιβωτό του Κόσμου και άλλες - από το Δήμο, αλλά και με τη συνδρομή της  Περιφέρειας, των σχολείων, των συλλόγων του Δήμου και πολλών πολιτών, αναδεικνύοντας τις υψηλές αξίες του εθελοντισμού, της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, της ισότητας, της φροντίδας στο συνάνθρωπο και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χωρίς, φυσικά, οι δράσεις αλληλεγγύης για το Δήμο να αναστέλλονται. Αντίθετα, συνεχίζουν να αποτελούν πρωτεύον μέλημα.
Το 2017 τελείωσε και έτος αλληλεγγύης θα κλείσει με τη βράβευση μιας συμπολίτισσας με κοινωνική προσφορά 54 χρόνων! Κοντά στα παιδιά, στους αδύναμους, στα προβλήματα της οικογένειας. Ο Δήμος Τριφυλίας τιμά σήμερα την κα Πηνειώ Βασιλοπούλου, πρώην δημοτική υπάλληλο και αντιδήμαρχο Κυπαρισσίας».
Ακολούθως ο κ. Κατσίβελας απένειμε την τιμητική πλακέτα στην κα Βασιλοπούλου, η οποία με συγκίνηση αποδέχθηκε την τιμή και αναφέρθηκε στα 54 χρόνια της παρουσίας της στα κοινά και δίπλα στο συνάνθρωπο που είχε ανάγκη.
Ο κ. Μπουγάς, αναφερόμενος στον κ. Αλεξά, επισήμανε: «Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που αποτελούν έμπνευση και παράδειγμα. Ο Δήμος Τριφυλίας τιμά το συμπατριώτη μας, καταγόμενο από τα Φιλιατρά, τον Παραολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας Θεόδωρο Αλεξά, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τα ευγενή ιδεώδη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Στο πρόσωπο του Θοδωρή Αλεξά η συμμετοχή, η προσπάθεια, οι ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το “ευ αγωνίζεσθαι”, η ευγενής άμιλλα, η πειθαρχία, η ηθική, η προσωπική υπέρβαση αναδεικνύονται αρετές μιας κοινής εν ειρήνη συμπόρευσης αθλητών που προέρχονται από διαφορετικές αθλητικές και πολιτισμικές κουλτούρες. Το Ολυμπιακό πνεύμα μάς υποδεικνύει έναν τρόπο ζωής δύσκολο και εξιδανικευμένο μάλλον… αλλά σίγουρα μας προτρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Ο Θοδωρής Αλεξάς γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή το 1996 και άρχισε να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 25 χρόνων. Το 2005, έπειτα από ένα τροχείο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού στο ύψος του μηρού, εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα ατόμων με αναπηρία. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου και με το σκάφος Sonar έχει λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, το Λονδίνο και στο Ρίο. Τρεις φορές Παραολυμπιονίκης και μία φορά τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη δεκαετή ενασχόλησή του με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Μετά την απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής το άθλημα της ιστιοπλοΐας να μην είναι στο Τόκυο το 2020, ξεκίνησε τις καθημερινές προπονήσεις με το kayak. Προσωπικός του στόχος είναι η συμμετοχή του για τέταρτη φορά στους Παραολυμπιακούς του 2020. Οι ευχές όλων μας θα τον συνοδεύουν!».
Ακολούθως ο δήμαρχος Τριφυλίας έκανε την απονομή, την οποία με συγκίνηση απεδέχθη ο κ. Αλεξάς, ο οποίος απευθυνόμενος στο κοινό σημείωσε τη σημασία ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό και επισήμανε ότι η προσβασιμότητα των ΑμεΑ είναι αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση της Πολιτείας. Επίσης, η Πολιτεία, αλλά και ο Δήμος, πρέπει να εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ με υποδομές.
Εύσημα στην κα Βασιλοπούλου και τον κ. Αλεξά απέδωσαν εκφωνώντας σύντομους χαιρετισμούς ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Τριφύλιος αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς.
Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας, σε ειδική εκδήλωση ανήμερα της ονομαστικής του εορτής θα τιμηθεί και ο συνταξιούχος ιερέας των Γαργαλιάνων, Γρηγόριος Σταθόπουλος.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με συναυλία της χορωδίας ROSARTE, με χριστουγεννιάτικα και γνωστά τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο, με 70 παιδιά και εφήβους επί σκηνής υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα.
Η ROSARTE στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και λειτουργεί ως φυτώριο ικανότατων και πεπειραμένων χορωδών, με δεκάδες συναυλίες ετησίως στο ενεργητικό τους. Έχει χαράξει μία σπουδαία 16ετή πορεία με διθυραμβικές κριτικές από ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι η μόνη ελληνική χορωδία που έχει κερδίσει δύο φορές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδες Χορωδιών (GRAZ/Austria 2008 & RIGA/Latvia 2014) και κατατάσσεται στις καλύτερες παιδικές χορωδίες του κόσμου!Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις