Βραβεύσεις και υπέροχη μουσική βραδιά στην εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών

Πρώτη Δημοσίευση: 05/12/2018 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2018 11:33
Τιμή στους εθελοντές για την πολυποίκιλη και ουσιαστική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο απέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με εκδήλωση που διοργάνωσε μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού που διαθέτει.
Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5η Δεκεμβρίου κάθε έτους), ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» και περιέλαβε την επίδοση πλακετών εκ μέρους του Δήμου προς τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για τη διαρκή και σημαντική εθελοντική τους παρουσία και προσφορά στην πόλη της Καλαμάτας και την περιοχή της.
Ο δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, επισήμανε τη σημασία της δραστηριοποίησης μεγάλου αριθμού εθελοντικών ομάδων στην Καλαμάτα, που διαθέτουν πολλά μέλη και δραστηριοποιούνται επιτυχώς σε διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η πολιτική προστασία, ενώ πολλούς εθελοντές κινητοποιεί και η Εκκλησία.
Ο Π. Νίκας απηύθυνε προς όλους θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τους, η οποία συμπληρώνει όσα μπορούν να προσφέρουν το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση και είναι πολύ χρήσιμη σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές. Τόνισε δε πως ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τους εθελοντές και τις δραστηριότητές τους, παρέχοντας στέγη και εξοπλισμό όπως π.χ. πρόσφατα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς και άλλες διευκολύνσεις και βοήθεια.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας τραγούδησε – με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο - ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, τον οποίον συνόδευσε στο πιάνο ο μαέστρος Γιώργος Τσοκάνης. Αμφότεροι απέσπασαν κατ' επανάληψη το θερμό χειροκρότημα του κοινού.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις