Γαργαλιάνοι: Διαμαρτύρονται για το προαύλιο σχολείων τους

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2019 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2019 18:21
Επιστολή διαμαρτυρίας του Σχολικού Συμβουλίου 2ου Δημοτικού- 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στο προαύλιο, απέστειλαν 19 μέλη του στο δήμαρχο Τριφυλίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε & Δ.Ε Πελοποννήσου, το διευθυντή Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, τον πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, τον πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Τριφυλίας και τον προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Στην επιστολή αναφέρεται: «Στις 7/8/2019 πραγματοποιήθηκε εκτάκτως Σχολικό Συμβούλιο με βασικό θέμα την αποπεράτωση των εργασιών στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων. Αν και είχαν προσκληθεί οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας (αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και αντιδήμαρχος Παιδείας), δεν παρευρέθη κανείς. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολικού συγκροτήματος 2ου Δημοτικού – 1ου Νηπιαγωγείου, καθώς και των γονέων, ήταν μεγάλο, όπως και η απογοήτευσή τους με την απουσία του Δήμου και μιας επίσημης απάντησης.
Με την παρούσα επιστολή μας σας επισημαίνουμε και σας ενημερώνουμε για τα εξής:
-Η ημερομηνία παράδοσης του έργου έχει παρέλθει από τις 5/7/2019, σύμφωνα με την με αρ. 19SYMV004433096 σύμβαση και το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο, καθώς οι εργασίες γίνονται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς, ενώ θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες
-Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το αν και πότε θα ολοκληρωθεί. Αντίθετα, ο επιβλέπων μηχανικός της Τ.Υ. του Δήμου Τριφυλίας μάς παρέπεμψε στον εργολάβο, ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Γενικά, η ενημέρωση από το Δήμο ήταν προφορική και αόριστη
-Τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου αποφασίσαμε ομόφωνα να μη γίνουν εργασίες με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 για όλους τους λόγους που αναφέρονται στην με αρ. πρωτ. 141/5-7-2019 επιστολή της Διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων, την οποία έχετε όλοι λάβει.
Υπενθυμίζουμε ότι οι λόγοι αφορούν, κυρίως, στην ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, βοηθητικού προσωπικού και γενικότερα κάθε επισκέπτη, όπως και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος. Ζητάμε άμεσα μια υπεύθυνη έγγραφη απάντηση για την πορεία των εργασιών, καθώς η αγωνία και η αγανάκτηση όλων μας κορυφώνεται, μια που η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι προ των πυλών. Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, να έχουμε εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές μας και γενικότερα για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολικού συγκροτήματος».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις