Για σκευωρία κατηγορεί υπαλλήλους της Πολεοδομίας ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος

Πρώτη Δημοσίευση: 20/04/2019 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/04/2019 09:16
Κάθε κατηγορία για πλαστογραφία αρνήθηκε χθες στην απολογία του ο ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος και κατήγγειλε πως ό,τι καταθέτουν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας είναι ψευδές. Στην απολογία του άφησε αρκετά υπονοούμενα, ενώ ανέφερε πως πριν από λίγες μέρες άνθρωποι των Εσωτερικών Υποθέσεων του πήραν κατάθεση για υπόθεση που αφορά χρηματισμό υπαλλήλου.
Χθες η διαδικασία συνεχίσθηκε με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων και την απολογία του κατηγορουμένου.  Λόγω της παρέλευσης ωραρίου η δίκη διεκόπη νωρίς το απόγευμα και θα συνεχισθεί στις 15 Μαΐου με την αγόρευση της εισαγγελέως.
 
Γραφολόγος
Χθες ήταν η τρίτη μέρα συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για την υπόθεση αυτή και ξεκίνησε με συμπληρωματική κατάθεση που ζητήθηκε της τότε διευθύντριας της Πολεοδομίας.
Αμέσως μετά κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης πολιτικός μηχανικός από την Αθήνα, ο οποίος είπε πως όλα έχουν γίνει κανονικά και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο διεξάγεται αυτή η δίκη. Μάλιστα, σε ερωτήσεις της προέδρου πώς γίνεται να υπάρχουν δύο πανομοιότυπες άδειες του 1968, με τη μόνη διαφορά στους ορόφους και στα τετραγωνικά, και δύο ίδιες άδειες του 1996 με διαφορετικά  σκαριφήματα, απάντησε πως πρόκειται για παραλείψεις της Πολεοδομίας, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για το πώς μπορεί να έχει συμβεί αυτό, με τη νομοθεσία που ίσχυε τότε.
Ακολούθως, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε γραφολόγος, ο οποίος είπε πως εξέτασε όλα τα επίμαχα έγγραφα. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε κατασκευασμένα τα δύο έγγραφα που παρουσιάζει η Πολεοδομία από τη Διεύθυνση Εμπορίου, και στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία, και μίλησε για πλαστότητα.
 
Απολογία και καταγγελίες
Ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος ξεκίνησε την απολογία του, λέγοντας στο δικαστήριο πως τίποτα απ’ όσα κατέθεσαν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας δεν ευσταθεί, καθώς δεν έχει κάνει καμία πλαστογραφία.
Περιέγραψε πως το 1995 αγόρασε το κατάλυμα, όταν επέστρεψε από το εξωτερικό και πως η άδεια που διέθετε επέτρεπε τη δόμηση που έχει. Επίσης, πως όλα έχουν γίνει νόμιμα και δεν έχει κάνει κάτι παράνομο. Μάλιστα, απέδωσε σε προσωπική κόντρα την αντίθεσή του με τη μάρτυρα τότε διευθύντρια της υπηρεσίας. Εξήγησε πως η συγκεκριμένη μέσα σε μια νύχτα αντικατέστησε με εντολή δημάρχου την προηγούμενη διευθύντρια και χωρίς η ίδια να γνωρίζει το αντικείμενο. Αυτό, όπως είπε, εκείνη την περίοδο είχε προκαλέσει αντιδράσεις πολλών μηχανικών και ο ίδιος είχε δημοσιεύσει άρθρο για αυτή την αντικατάσταση. Αυτός πιστεύει ότι είναι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά και αναρωτήθηκε πώς τόσα χρόνια πριν όλοι οι μηχανικοί δεν είχαν βρει τίποτα και η συγκεκριμένη βρήκε όλες τις παρανομίες μέσα σε τρεις μήνες.
Είπε ακόμη πως από τη Διεύθυνση Εμπορίου δεν του ζητήθηκε ποτέ να καταθέσει καμία άδεια και πως όταν αγόρασε το κατάλυμα, ήξερε μόνο για την άδεια με τα πολλά τετραγωνικά μέτρα δόμησης.
Επίσης, ανέφερε στο δικαστήριο ότι πριν από μερικές ημέρες τον επισκέφθηκαν στην επιχείρησή του άνθρωποι των Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι του είπαν ότι είναι ο 18ος που παίρνουν κατάθεση γιατί έχουν 23 καταγγελίες για χρηματισμό ατόμου από την Πολεοδομία.
Παράλληλα, παρέδωσε στο δικαστήριο μια φωτοτυπία άδειας και μια ανώνυμη επιστολή, την οποία, όπως είπε, έλαβε το 2014 κι αυτός που τη συνέταξε του ζητάει συγγνώμη γι’ αυτό που περνάει και πως αν κληθεί στο δικαστήριο, θα πει όλη την αλήθεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι πρώην υπάλληλος της Πολεοδομίας.
Κατέληξε λέγοντας ότι έχει χάσει την ψυχή του από αυτή την υπόθεση.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις