Για τη νέα αντιπυρική περίοδο προετοιμάζεται η Πυροσβεστική στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 15/03/2019 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2019 15:08
Προετοιμασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο ξεκίνησε η Πυροσβεστική. Με εντολή και σχετικές αποφάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου συγκροτούνται οι πρώτες τέσσερις επιτροπές για τη σύνταξη σχεδίων και ελέγχων.
Έτσι και στη Μεσσηνία συγκροτήθηκε 6μελής επιτροπή για τη σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Το νέο αναθεωρημένο - επικαιροποιημένο σχέδιο, με αποτυπωμένη τη γνώμη του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, θα αποσταλεί στην περιφερειακή διοίκηση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Η δεύτερη επιτροπή που συγκροτήθηκε είναι 9μελής και αφορά στον έλεγχο συντήρησης των υδροστομίων, ενώ με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υποβληθεί μέχρι 19 Απριλίου αναφορά με το σχετικό πόρισμα και τις παρατηρήσεις.
Η τρίτη 6μελής επιτροπή θα ασχοληθεί με τον έλεγχο συντήρησης του οδικού δικτύου. Επίσης πρέπει μέχρι 19 Απριλίου να στείλει την αναφορά της με το σχετικό πόρισμα και τις παρατηρήσεις της για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Η τελευταία 6μελής επιτροπή θα ασχοληθεί με τον έλεγχο συντήρησης των υδατοδεξαμενών και των πυροφυλακίων. Και αυτή μέχρι 19 Απριλίου πρέπει να στείλει την αναφορά της με το σχετικό πόρισμα και τις παρατηρήσεις της για τον έλεγχο των υδατοδεξαμενών και των πυροφυλακίων.
Β.Β.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις