Για τον Απρίλιο αναβλήθηκε η δίκη υπαλλήλου για επαναχρησιμοποίηση μεγαρόσημων

Πρώτη Δημοσίευση: 13/11/2019 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2019 18:08
Αναβολή για τον Απρίλιο πήρε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για την επαναχρησιμοποίηση μεγαρόσημων από παλιές αιτήσεις που υπήρχαν στο αρχείο από δικαστικό υπάλληλο.
Η υπάλληλος έχει κριθεί ένοχη σε πρώτο βαθμό για παράβαση συγκεκριμένου άρθρου του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο αναφέρεται: «όποιος εν γνώσει ξαναχρησιμοποιεί επίσημα ένσημα δηλωτικά αξίας, που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί ή τα αποκτά με σκοπό να τα ξαναχρησιμοποιήσει προσφέροντάς τα στην αγορά ή εισάγοντάς τα σε κυκλοφορία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή».
Η συγκεκριμένη, η οποία έχει τεθεί σε προσωρινή αργία, έχει κριθεί ένοχη για το διάστημα από 1/4/2016 έως Ιούνιο του 2016, ενώ για το διάστημα από 1/9/2014 έως 31/3/2016 έπαυσε η δίωξη εναντίον της εφ’ όρων, λόγω παραγραφής βάσει νόμου.
Πρωτόδικα αντιμετώπιζε και την κατηγορία της υπεξαίρεσης, για την οποία όμως αθωώθηκε. Καταδικάσθηκε μόνο για την επαναχρησιμοποίηση των μεγαρόσημων και της έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή.
Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από τις εισαγγελικές Αρχές, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε τον Ιούνιο  2016. Με  αυτήν καταγγελλόταν ότι η υπάλληλος αφαιρούσε μεγαρόσημα από παλιές υποθέσεις, αιτήσεις και δικογραφίες από το Τμήμα του Αρχείου και ακολούθως τα χορηγούσε σε ιδιώτη, που τα μεταπωλούσε σε πολίτες.
Σημειώνεται ότι αθώοι στο πρώτο δικαστήριο είχαν κριθεί άλλοι τρεις δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ μία εξ αυτών που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών άσκησε έφεση και θα επανεξετασθεί η υπόθεσή της μόνο σε ό,τι αφορά το «λόγω αμφιβολιών».
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις