Για 3η χρονιά το Δημοτικό Εύας γέμισε μικρούς σκακιστές… (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2017 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2017 18:27
Με μεγάλη επιτυχία και για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Εύας το ομαδικό διασχολικό πρωτάθλημα σκάκι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το τουρνουά διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Εύας, σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συμμετείχαν 11 ομάδες και συνολικά 52 παιδιά από δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, ενώ με 2 ομάδες εκπροσωπήθηκε το Δ.Σ. της Εύας.
Με αφορμή το σκάκι τα παιδιά και οι συνοδοί γονείς και δάσκαλοι έζησαν και φέτος μια ξεχωριστή δημιουργική ημέρα …αγαπώντας το σχολείο και την Κυριακή.
Πρωταθλήτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με 10 βαθμούς και 18 ατομικούς πόντους που κέρδισαν οι: Θοδωρής Αθανασόπουλος, Γιώργος Δραγώνας, Μιχάλης και Κωνσταντής Κατσαρέας και Ανδριάνα Αθανασοπούλου.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας (12.5) με 7 βαθμούς, ενώ αγωνίστηκαν οι Νίκος Θεοχαρίδης, Σταμάτης Γιαλλικάρης, Χαράλαμπος Κουσουλής, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Γιώργος  Φυκούρας και Δημήτρης Αντωνόπουλος.
Διακρίθηκε ακόμα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, η Α’ ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Εύας με 7 βαθμούς (12.5), αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουρέτα, Ελεάνα Παντελοπούλου, Σπύρο Καπότα και Αμαλία Κουτέλα.
Ακολούθησαν στην κατάταξη οι ομάδες: 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 6 βαθμοί (11.5) , 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 6 βαθμοί (8.5) , 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 6 βαθμοί (8.5) , 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 5 βαθμοί (10) , 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 5 βαθμοί (10) , Δημοτικό Σχολείο Εύας Β 4 βαθμοί (7.5) , 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 2 βαθμοί (6.5) και 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας 2 βαθμοί (5).
Η αυλαία του 3ου διασχολικού πρωταθλήματος σκάκι Δημοτικών σχολείων έπεσε με τις βραβεύσεις στις νικήτριες ομάδες, με τα έπαθλα να απονέμουν ο διευθυντής του Δημοτικού Εύας, Γιάννης Κωτσάκης, ο δάσκαλος αγγλικών και σκάκι του σχολείου, Φίλιππος Παπαδημητρίου και ο προπονητής της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Θοδωρής Τσεκούρας (παραβρέθηκαν ακόμη εκ μέρους του ΝΟΚ οι Τούλα Χατζηπαναγιώτη και ο Μιχάλης Τσιάλας).
Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν το κατάστημα «Σπιτονοστιμιές» (οδός Λακωνικής-Καλαμάτα) για την προσφορά του μπουφέ και των αναψυκτικών. 
Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε διοργανωτές και συμμετέχοντες για την επιμονή και το μεράκι αυτής της σημαντικής διοργάνωσης που δίνει το μήνυμα ότι η προσφορά του σχολείου δεν σταματά με το χτύπημα του κουδουνιού ή αποκλειστικά στο βασικό πρόγραμμα μαθημάτων (το σκάκι ιδιαίτερα θεωρείται εξαιρετικό μέσο για την βελτίωση μεταξύ άλλων των μαθησιακών ικανοτήτων).
Και ποιος ξέρει ίσως μας εκπλήξουν του χρόνου, ικανοποιώντας το αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κανέλλας Σχοινά-Κουρέτα για επέκταση του θεσμού και στις ηλικίες των Γυμνασίων…

Χ.Ε.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις