Γιορτάζει 130 χρόνια ιστορίας ο Μεσσηνιακός με Παπαφλέσσεια, επετειακή γιορτή με Παυλόπουλο και δύο ακόμη εκδηλώσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 02/06/2018 08:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2018 08:22
Ο Μεσσηνιακός συμπληρώνει φέτος 130 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία και τη νεολαία, όντας ο ιστορικότερος αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1888 και ετοιμάζεται να το γιορτάσει με μια σειρά από εκδηλώσεις.
Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια» που θα πραγματοποιηθεί ακριβώς σε μια εβδομάδα παίρνει άλλη διάσταση υπό αυτό το πρίσμα, όμως η κορύφωση θα έρθει, αγκαλιάζοντας όλα τα τμήματα και όλη την ιστορική διαδρομή, με την επετειακή γιορτή που θα ακολουθήσει στις 16 Ιουνίου και προβλέπεται ιδιαίτερα λαμπερή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Για τα παραπάνω και δύο ακόμη εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΜΓΣ, Τάκης Στασινόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος και Μπάμπης Βακαλόπουλος.
Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο υπό έκδοση βιβλίο του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη, με τίτλο «Μεσσηνιακός Γ.Σ.: 130 Χρόνια Ιστορία με Μέλλον» και στην ημερίδα που προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα «Ο αθλητισμός στην αρχαιότητα και στη σύγχρονη εποχή».
Μιλώντας για τα φετινά Παπαφλέσσεια που θα πραγματοποιηθούν στο «σχετικά αναβαθμισμένο» Στάδιο της Παραλίας το επόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου, ο Δημήτρης Πουλόπουλος τόνισε ότι παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας και τη συμμετοχή τον Αύγουστο στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου, ενώ τον συναγωνισμό θα εντείνει η παρουσία και κάποιων σημαντικών ξένων αθλητών.
«Περιμένουμε σπουδαίες επιδόσεις» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπό την αιγίδα της οποίας θα διεξαχθούν οι φετινοί αγώνες, καθώς και τους πολυάριθμους εθελοντές χάρις στους οποίους πετυχαίνουν κάθε φορά τα Παπαφλέσσεια.
Τέλος, ο κ. Πουλόπουλος κάλεσε τον κόσμο να περάσει στο Στάδιο της Παραλίας ένα όμορφο Σαββατόβραδο (9/6), απολαμβάνοντας το πλούσιο αγωνιστικό θέαμα.
Στη συνέχεια ο Μπάμπης Βακαλόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 130 χρόνων από τον ίδρυση του Μεσσηνιακού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ελίτ (7 μ.μ.), υπό την αιγίδα και παρουσία του Καλαματιανού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Την γιορτή θα παρουσιάσει η γνωστή Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, η οποία είναι παλιά αθλήτρια του Μεσσηνιακού.
Ο κ. Βακαλόπουλος ανέφερε ακόμα ότι προσκλήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία του Μεσσηνιακού στο γήπεδο της οδού Μαυρομιχάλη και από τους προπονητές του συλλόγου, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς που στηρίζουν την εκδήλωση και γενικότερα τον Μεσσηνιακό στις δράσεις του. Πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις εταιρείες ΤΕΡΝΑ και Ελληνικά Πετρέλαια, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την φαρμακευτική εταιρεία τοπυ Αγαθοκλή Χριστόπουλου, καθώς επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Στην εκδήλωση της 16ης Ιουνίου θα βραβευθούν για τις διακρίσεις τους και την προσφορά τους στον ιστορικό σύλλογο μια σειρά από βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και ομάδες που διέπρεψαν στο παρελθόν, αλλά και η νεότερη ομάδα βόλεϊ των γυναικών. Επιπλέον θα τιμηθούν ο ΣΕΓΑΣ -του οποίο ο ΜΓΣ είναι ιδρυτικό μέλος- στο πρόσωπο του προέδρου του Κώστα Παναγόπουλου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, με προσκεκλημένο τον πρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και βραβεύσεις που θα γίνουν έχουν ως εξής:
18.45
Πέρας  προσέλευσης.
19.00
Καλωσόρισμα. Από τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού κ. Παναγιώτη Στασινόπουλο.
19.05
Εισαγωγή στην εκδήλωση. Από την Γιούλικα Σκαφιδά.
19.10
«Μεσσηνιακός 130 χρόνια. Ιστορία με μέλλον». Εισαγωγή στο υπό έκδοση βιβλίο.  Ομιλητής ο δημοσιογράφος-ιστοριοδίφης κ. Ηλίας Μπιτσάνης.
19.20
Προβολή ιστορικού βίντεο.
19.40
Α. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Τσάτουμας Λούης-Σουρή Γωγώ-Ζέρβα Μαρία. Διαχρονική προσφορά.
Απονομή από την Α.Ε.  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.
 
Β.  ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
1. Επίλεκτοι αθλητές-προπονητές Στίβου. Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Μπιζίμης Μιχάλης, Παπαδέας Σωτήριος, Τασιόπουλος Ιωάννης, Τριανταφυλλόπουλος Άρης.
 
2. Ομάδα Ποδοσφαίρου 1971-1972. Πρόκειται για την ομάδα που επαναλειτούργησε το ποδοσφαιρικό τμήμα –ύστερα από 30 χρόνια-. Έχουν κληθεί να τιμηθούν οι : Πετρόγιαννης Δημήτριος, Σπαντιδέας Ιωάννης,  Μουζάκης Παναγιώτης,  Μητσέας Γεώργιος, Καλαμουδάκος Μιχάλης, Κλάδης Κωνσταντίνος, Λάζαρος Μιχάλης, Λουκάς Σπύρος,  Αλεξόπουλος Ιωάννης, Ζαρμακούπης Στέφανος, Μπρεζεράκος Δημήτριος, Κορογώνας Γεώργιος.
 
3. Ομάδα Βόλεϊ ανδρών 1983-1984.  Πρόκειται για την ομάδα Βόλεϊ που ανέβηκε στην Α1 Εθνική και διακρίθηκε για 4 χρόνια. Έχουν κληθεί να τιμηθούν οι : Αθλητές: Τάσος Γιατράκος (προηγούμενη γενιά αθλητών). Ομάδα 1983-1984 Λιακάκης Ιωάννης, Ξεροβάσιλας Βασίλειος, Σερεμέτης Πέτρος,  Ραμμέας Σωτήριος,  Χάλαρης Νικόλαος, Κουτουλέας Ευάγγελος, Κάτσος Αντώνιος,  Μποσίνης Γεώργιος, Μαυρέας Γεώργιος, Μαυρέας Χρήστος,  Μπαχράμης Δημήτριος,  Γερακάρης Γεώργιος,  Δέδες Βασίλειος  Μηλιώνης Κωνσταντίνος,  Νικολιτσέας Γεώργιος. Οι κορυφαίοι της μεταγενέστερης γενιάς Γιώργος Κουλιέρης και Διονύσης Μπιρμπίλης.    
Προπονητές  :  Δερμάτης Γεώργιος, Δέδες Κωνσταντίνος. Έφορος : Μπουσούνης        Ιωάννης.    
 
4. Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών 2017-2018. Πρόκειται για την ομάδα που τα 4 τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό στην Α2 Εθνική κατηγορία  με πολλές διακρίσεις. Έχουν κληθεί να τιμηθούν οι αθλήτριες:  Ζερδεβά Ιουλία, Ζερίτη Αθηνά, Καράμπελα Χρύσα, Κουτσουροπούλου Μιράντα,  Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα, Μπιρμπίλη Στέλλα, Ναλμπάντη Μαρία, Πασσιά Κωνσταντίνα, Πατρινέλη Ιωάννα, Παυλέα Δήμητρα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Ραμούνδου Νατάσα, Σκλήρη Σπυριδούλα, Σουρή Γεωργία, Φωτεινάκη Κατερίνα, Χάσκου Μαρία, Χειλαδάκη Κέλλυ και Θεοδωροπούλου Μαρίσια. Η προπονήτρια:  Σουρή Γεωργία  και η ομάδα στήριξης Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Δροσινός Χρήστο & Ζεργιώτης Νίκος.
 
5. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ο Μεσσηνιακός ως ένας εκ των εν ζωή ιδρυτικών συλλόγων του ΣΕΓΑΣ το  1897, τιμά την Ομοσπονδία, στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Παναγόπουλου, για την διαχρονική στήριξη του Αθλητισμού και του ειδικότερα του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888.
 
6. Π.Σ.Α.Τ. Ο σύνδεσμος αθλητικών συντακτών –οι δημοσιογράφοι- έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί ενδελεχώς με την ιστορία των 130 χρόνων του Μεσσηνιακού και θα τιμηθεί στο πρόσωπο του Προέδρου του κ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου.
 
20.15
Πέρας εκδηλώσεως
 
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις