Γιόρτασε και τίμησε τους εθελοντές του στην Καλαμάτα ο Ερυθρός Σταυρός

Πρώτη Δημοσίευση: 10/05/2018 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/05/2018 18:26
Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, μια εκδήλωση γεμάτη εθελοντισμό και ανθρωπιά, αφού ο Ερυθρός Σταυρός είναι μια οργάνωση που αδιαμφισβήτητα προσφέρει πολλά. Αφορμή ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και στόχος να τιμηθούν οι εθελοντές του Τμήματος της Καλαμάτας, όπως και να γίνει γνωστό στο κοινό τι είναι ο Οργανισμός και πώς μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής.

Ειδικότερα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος και πρόεδρος στην Εφορεία των Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρα Ψαρούλη, ανέφερε ότι το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού γιόρτασε την ημέρα με συνάντηση εθελοντών και φίλων, ενώ παρουσιάστηκε έκθεση με φωτογραφίες, καθώς και ένα βίντεο με τις δράσεις του Ε.Σ. και των δύο Τμημάτων, δηλαδή των Νοσηλευτριών και των Σαμαρειτών.
Η κα Ψαρούλη πρόσθεσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση, έχει ξεκινήσει από το 1877 και επιτελεί σπουδαίο έργο σε όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις.
Όσο για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για να ενταχθεί στα τμήματα του Ε.Σ., απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως ήδη λειτουργεί τμήμα με νέους εθελοντές.

Από την πλευρά του, ο διασώστης Μανώλης Σιφογιωργάκης μίλησε για μια εκδήλωση-ορόσημο, αφού με αυτή τιμήθηκε η μνήμη του Ερρίκου Ντυνάν και έτσι έγινε προβολή στην πόλη του έργου του Ερυθρού Σταυρού.
Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα η μέρα να αποτελέσει εφαλτήριο για τους Καλαματιανούς να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο σε θέματα εθελοντισμού, να αγκαλιάσουν το κίνημα και, αν μπορούν, να πάνε κι αυτοί με τη σειρά τους στα Τμήματα του Ε.Σ.
Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη ήταν μία από τους πολλούς επισκέπτες της εκδήλωσης και, όπως δήλωσε, αναγνωρίζει και αισθάνεται υπερηφάνεια για αυτή την τιτάνια προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος έχει διεθνώς αναγνωριστεί για την ανθρωπιά και την προσφορά σε όλη την κοινωνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, προβλημάτων, καθώς και ιδιαιτερότητας του κάθε ανθρώπου.
Επίσης, δήλωσε ευτυχής που υπάρχει Τμήμα του Ε.Σ. στην Καλαμάτα, αλλά και τη Μεσσηνία, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει προσωπική εμπειρία για την προσφορά του σε όλες τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε ο νομός.

Η επί 28 χρόνια εκπαιδεύτρια, Κατερίνα Τσατά, σημείωσε με τη σειρά της ότι η μέρα ήταν αφιερωμένη στο χαμόγελο, που θεωρεί πολύ σημαντικό, καθώς μεταδίδει αγάπη και αισιοδοξία στον κάθε μας συνάνθρωπο, ενώ κάλεσε τον κόσμο να γνωρίσει τις πάρα πολλές δράσεις του Ερυθρού Σταυρού και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια νέα τάξη με 25 εθελόντριες.
Επίσης, θέλησε να κάνει γνωστό ότι στο Τοπικό Τμήμα λειτουργεί η Υπηρεσία Αγωγής Υγείας που αφορά στην εκπαίδευση πολιτών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και κάλεσε τον κόσμο να εκπαιδευτεί μέσω της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, αφού είναι πολύ σημαντική.
 
Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις