Γιώργος Αμυράς: «Στις 26 Μαΐου η πρώτη φορά, θα γίνει η τελευταία φορά Αριστερά»

Πρώτη Δημοσίευση: 14/05/2019 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/05/2019 08:15
«Η δύναμη της καρέκλας για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπερισχύει και του νόμου της βαρύτητας, αλλά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα τους συμπαρασύρει»


Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε την Κυριακή, 12 Μαΐου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην βουλευτής, Γιώργος Αμυράς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, παρουσία της προέδρου Νατάσσας Κυριακοπούλου, καθώς και της προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ. Καλαμάτας, Άντζελας Σκλήκα.
Ο Γιώργος Αμυράς τόνισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου θα αποδώσει δύο «καρπούς» στη χώρα. Αρχικά θα στείλει το μήνυμα ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» θα γίνει η «τελευταία φορά Αριστερά» και ο Αλέξης Τσίπρας, ο μεγαλύτερος λαϊκιστής πολιτικός που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση, θα δει από τους Έλληνες την πόρτα της «εξόδου». Ο δεύτερος καρπός, σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, είναι μια σοβαρή ομάδα Ελλήνων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις μεγάλες προκλήσεις, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που ανοίγονται και αφορούν στο «μέλλον» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε προσωπικό επίπεδο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι έχει τρεις στόχους. Πρώτον, τη δημιουργία στη χώρα ίσων ευκαιριών, η οποία θα επιτρέψει την επιστροφή των χιλιάδων νέων και επιστημόνων, που “μετανάστευσαν” στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μέσα σε μια εποχή που η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς, και, τέλος, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με το οποίο ο ίδιος ασχολείται τα τελευταία 16 χρόνια.
Ο Γιώργος Αμυράς υπογράμμισε παράλληλα τη μεγάλη σημασία που έχουν οι επικείμενες ευρωεκλογές για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς σήμερα βαδίζει σε διαφορετική πορεία απ’ αυτή που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά η επόμενη Ευρωβουλή θα ψηφίσει για προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπογράμμισε ότι δικό του όραμα είναι η δημιουργία στο μέλλον μια «Ένωσης» αντάξιας των Ηνωμένων Πολιτειών με κοινό στρατό, πολιτική, αλλά και ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες των χωρών.
Απαντώντας σε ερώτηση γιατί πιστεύει ότι μια νίκη στις ευρωεκλογές θα σημάνει και νίκη στις εθνικές εκλογές, ο κ. Αμυράς σημείωσε ότι οι Έλληνες έχουν αρκετά χρόνια να εκφραστούν στην κάλπη και την Κυριακή της 26ης Μαΐου θα εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στην κυβέρνηση. Έτσι, θα αναγκαστεί να συρθεί πολύ σύντομα σε εθνικές εκλογές, καθώς, όσο και αν η δύναμη της καρέκλας είναι μεγαλύτερη από το νόμο της βαρύτητας για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ακόμα πιο δυνατό και ηχηρό, που θα «συμπαρασύρει» και τις καρέκλες.
Τέλος, σε ερώτηση γιατί επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος μετά την αποχώρησή του από το «Ποτάμι», υπενθύμισε ότι ήταν 7ος στη σειρά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά στις ευρωεκλογές του ‘14. Πρόσθεσε, δε, ότι πήγε στο «Ποτάμι», επειδή το είδε ως ένα νέο πείραμα στην πολιτική σκηνή της χώρας, ωστόσο όταν ήρθαν τα «βαρβάτα» θέματα, όπως τα εθνικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια συμφωνία και επέστρεψε στις «ρίζες» του, καθώς ανέκαθεν τόνισε ότι δήλωνε «φιλελεύθερος».
Στο σημείο αυτό ο κ. Αμυράς υπογράμμισε ότι ο ίδιος μετά την αποχώρησή του από το «Ποτάμι» και ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. παραιτήθηκε από βουλευτής, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά στην «ηθική» ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζεται, όπως είπε, στη Βουλή από μια πρωτόγνωρη και «στρεβλή» κυβερνητική πλειοψηφία. 
 
Συναντήσεις
Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ., ο Γιώργος Αμυράς είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος σε κεντρική καφετέρια, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία των τριών υποψήφιων δημάρχων Καλαμάτας που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ., της Ελένης Αλειφέρη, της Μαρίας Οικονομάκου και του Θανάση Βασιλόπουλου.


Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις