Γιώργος Γκούμας: «Το Επιμελητήριο δεν χρειάζεται κομματικές… μαγκούρες»

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2017 19:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2017 19:52
Σημείωσε χθες στη διάρκεια ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του για τις εκλογές
 
 
Ήταν αδύνατον να μη σκεφτεί κανείς παρακολουθώντας τον υποψήφιο πρόεδρο για τις επερχόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Γιώργο Γκούμα, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου αναγγελίας της συμμετοχής του σ' αυτές και να μη φέρει στο μυαλό του εικόνες από τις προηγούμενες εκλογές, το 2011.
 Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αίθουσα, χθες, απουσίαζαν πρωτοκλασάτα στελέχη του προηγούμενου συνδυασμού "Νέο Επιμελητήριο", αλλά και η δήλωσή του ότι κακώς στηρίχτηκε τότε η υποψηφιότητά του από τη Νέα Δημοκρατία.
 Ιδιαίτερα, η παραπάνω στήριξη μόνο προβλήματα προκάλεσε και γι' αυτό, χθες, στην ομιλία του μίλησε αρνητικά για τις όποιες κομματικές…μαγκούρες (σ.σ. αν και του έδωσε τη νίκη) και κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να σκεφθούν ενωτικά με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του θεσμού.
Χαρακτηριστικά για το παραπάνω θέμα σχολίασε: "Ναι, νομίζω ότι ήταν λάθος μου. Γι’ αυτό και τα τελευταία έξι χρόνια κινούμαστε πάντοτε μακριά από τα κόμματα που στον επιμελητηριακό θεσμό, δυστυχώς, δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός. Δεσμεύομαι γι’ αυτό εγώ προσωπικά". Αντίθετα, χθες, μίλησε για συνέργειες όλων των επαγγελματιών και επιχειρηματιών για τη συμβολή του Επιμελητηρίου στην πρόοδο της Μεσσηνίας.
 
Η δήλωση υποψηφιότητας
 
Στις χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Γκούμας επεσήμανε μεταξύ άλλων: " Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντιθέτως μας ενώνουν πολλά. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή, μακριά από πολιτικά κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα, να αναβαθμίσουμε το θεσμό ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, προσφέροντας οφέλη στα μέλη του και την τοπική μας οικονομία.
Το Επιμελητήριο πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τοπικός αναπτυξιακός και επιστημονικός φορέας στο χώρο της ανάπτυξης, αλλά και στο χώρο της επιστήμης και της έρευνας.
-Στόχος μας είναι το Επιμελητήριο να γίνει πραγματικός συμπαραστάτης στον καθημερινό αγώνα κάθε επιχειρηματία, κάθε επαγγελματία.
-Να έχει ένα σύμμαχο, μια υποστήριξη συμβουλευτική, νομική, αναπτυξιακή για την επιχείρησή του, να μην αισθάνεται απομονωμένος.
-Εξατομικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση στο δύσκολο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό οικονομικό τοπίο, ώστε η κάθε επιχείρηση να αναπτύσσεται με στρατηγικό σχέδιο, αποφεύγοντας κακοτοπιές.
Κομμάτι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών, η ενημέρωση για προγράμματα, επαφή με τις νέες τεχνολογίες, στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων μας. Στοχεύουμε να διαμορφώσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στο Επιμελητήριο, ο θεσμός απαξιώθηκε. 
Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας να λειτουργήσει και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για να στηρίξουμε τους νέους.  Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι να στηρίξουμε πραγματικά και τους παλιότερους επαγγελματίες στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν-και είναι πολλά.  Κανένας επαγγελματίας μόνος του, αυτό είναι το μήνυμά μας. Ως νέα διοίκηση θα προχωρήσουμε άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:
-Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των μελών του Επιμελητηρίου μας.
-Δημιουργία  Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία πάντα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, με παροχή νομικών συμβουλών ή και νομικής κάλυψης, όπου και όταν απαιτείται.
- Άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Επιμελητηρίου μας.
-Η στήριξη των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων που θα περνά μέσα από το Επιμελητήριο αποκτά νέο νόημα καθώς θεσπίζεται η θέση του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής υποστήριξης, που θα είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων του Επιμελητηρίου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
-Δίνουμε έμφαση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα".
 
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις