Γιώργος Πρασσάς: Μεγάλη τιμή και ευθύνη η ευκαιρία να αναλάβω τα ηνία της Μαύρης Θύελλας για να την πάμε ψηλά

Πρώτη Δημοσίευση: 02/08/2019 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/08/2019 08:10
«Δεν μου αρέσουν τα λόγια, μου αρέσουν τα έργα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην «πρωτολογία» του κατά την πολυαναμενόμενη πρώτη κοινή συνέντευξη προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Horizon Blu, ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας της Καλαμάτας, Γιώργος Πρασσάς. Και η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες κινήσεις της διοίκησής του –τεχνικό τιμ, μετεγγραφές, προετοιμασία στο Πήλιο, ιδιόκτητα νέα γραφεία και πούλμαν, επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις- είναι ιδιαίτερα θετικές, αν όχι εντυπωσιακές –όπως κέρδισε τις εντυπώσεις, χωρίς να έχει να ζηλέψει συλλόγους επαγγελματικών κατηγοριών και η προχθεσινή συνέντευξη, με συντονιστή τον υπεύθυνο Τύπου της ομάδας, Γιώργο Μαρκόπουλο.
Τα πρώτα μηνύματα είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Παρά την λογική πικρία από τις απογοητεύσεις του παρελθόντος πρόσφατου ή απώτερου η νέα αυτή κίνηση αξίζει να πάρει την ευκαιρία της και την πίστωση χρόνου που δικαιούται. Φυσικά όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και ευχόμαστε αυτή τη φορά όλα να πάνε καλά.
Η προχθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο με στιγμές θριάμβου της Μαύρης Θύελλας και εντυπωσιακές εκδηλώσεις λατρείας του φίλαθλου κόσμου.
Ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς είχε στο πλευρό του στο πάνελ τον αντιπρόεδρο Χρήστο Παπαδημητρίου και τον νομικό του σύμβουλο Λάμπρο Αδάμου, ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ Γιώργος Ράλλης, Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης, Γιάννης Νταόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Σπανός.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο μεσσηνιακής καταγωγής Ελληνοαμερικανός πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας που ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Σικάγο, ανέφερε τα παρακάτω:
«Για τη δική μου επιστροφή εδώ, στον τόπο που κατάγομαι και μεγάλωσα μέχρι 17 χρονών, είμαι χαρούμενος και συγκινημένος. Επίσης νοιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου δόθηκε η ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αναλάβουμε τα ηνία της Μαύρης Θύελλας. Στόχος είναι ένας: Η ομάδα να γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και να οργανωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Πιστεύω ότι αν μπουν σωστές βάσεις τα αποτελέσματα θα έρθουν ευκολότερα και αργότερα σίγουρα.
Επίσης,
Ειπώθηκαν κάποια πράγματα και θέλω να απαντήσω, για μια ενδεχόμενη ταύτιση της ομάδας, το οποίο σας εγγυώμαι ότι είναι λανθασμένο! Εγώ ζω στην Αμερική 30 χρόνια, δεν γνωρίζω κανέναν, δεν έχω επαφή με κανέναν. Στο εγγύς μέλλον σαν Καλαμάτα, σαν Μαύρη Θύελλα μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε, είμαστε ανοικτοί με όλους αλλά πάντοτε για το συμφέρον της Μαύρης Θύελλας.
Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Νίκα και τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο για τις βοήθειες που μας παρέχουν στην ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την ομάδα τρέχουν ασταμάτητα. Όπως όλοι ξέρετε ξεκινήσαμε από το μηδέν και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, καθημερινώς και σε οργανωτικό και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τώρα ξεκινήσαμε, πήραμε τον προπονητή, παίκτες, ξεκινάει η προετοιμασία και βλέποντας πάντοτε για το καλύτερο. Όσο για το φίλαθλο κόσμο, τον στηρίζουμε τον θέλουμε κοντά μας, θα ’μαστε πάντα μαζί τους γιατί χωρίς τους φιλάθλους δεν υπάρχει ταξίδι. Δεν θέλω να πω πολλά, δεν μου αρέσουν τα λόγια, μου αρέσουν τα έργα».
 
-Σε ερώτηση για τα σενάρια να ξεκινήσει η Καλαμάτα από την Football League αντί για την Γ’ Εθνική, απάντησε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι: «Θέλουμε να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Πάνω στους κανόνες αυτούς η Καλαμάτα ζητάει μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα να μπορούν οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχές. Θα εξαντλήσουμε ό,τι πιθανότητες υπάρχουν –και πάντα υπάρχουν ελπίδες- η ομάδα να πάει στην επόμενη κατηγορία. Δεν μπαίνουμε σε καμία διαδικασία αγοράς ΑΦΜ, μακριά από εμάς αυτά, καμία διαδικασία για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».
 
-Για το πλάνο ανόδου και τις ακαδημίες:
-«Είμαστε 4η Εθνική και η ομάδα πάει για πρωτάθλημα αμέσως. Ήδη έχουμε ανθρώπους για τις Ακαδημίες,  αυτό είναι πολύ σπουδαίο για το μέλλον της ομάδας να μπορεί να σταθεί μελλοντικά και με βάθος. Απ’ ό,τι βλέπετε σε ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει νομίζω δυνατά και θα συνεχίσουμε».
-Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον προηγούμενο χορηγό της ομάδας, Αγαθοκλή Χριστόπουλο και το πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον να αναλάβει την Καλαμάτα, ο κ. Πρασσάς απάντησε:
«Με τον κ. Χριστόπουλο δεν έχουμε γνωριστεί προσωπικά. Ο κ. Παπαδημητρίου με έφερε σε επαφη μαζί του κατά τα μέσα της περασμένης σαιζόν για ένα σπόνσορσιπ (χορηγία), για να βοηθήσουμε την ομάδα. Και σε περίπτωση ανόδου, στο μπαράζ με τον Διαγόρα, πρόσφερα ένα πριμ που θα μοιραζόταν στην ομάδα.
Όταν παραιτήθηκε ο κ. Χριστόπουλος ανέθεσα στον νομικό μου σύμβουλο, τον κ. Αδάμο, να αναλάβουμε την ομάδα. Ήταν η σωστή στιγμή να αναλάβουμε τη Μαύρη Θύελλα και να την οδηγήσουμε εκεί όπου της αξίζει».
Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαδημητρίου συμπλήρωσε:
«Το Γενάρη έγινε μια επαφή-προσέγγιση με τον κ. Χριστόπουλο, τον οποίο δεν γνώριζα, μέσω ενός κοινού φιλού Καλαματιανού, για να βοηθηθεί τότε η Καλαμάτα από τον Γιώργο. Έγινε μια χορηγία από τον Γιώργο για τη φανέλα, για το μισό της σαιζόν, 10.632 χιλιάδες ευρώ. Και πριν το παιχνίδι με τον Διαγόρα ο Γιώργος μου έστειλε 20 χιλιάδες ευρώ πριμ, δεν κερδίσαμε, επιστραφήκανε στον Γιώργο.
Η σχέση με τον κ. Χριστόπουλο είχε μείνει εκεί. Μας είχε κάνει πρόταση αν ανέβει η ομάδα ο Γιώργος να συνεργαστούν. Από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση, δεν είναι στην ομάδα μας, δεν συμμετέχει οικονομικά. Στο μέλλον, όταν η ομάδα ανέβει ψηλά, όταν γίνει ΠΑΕ, μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε να πάρει μετοχές».
-Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Καλαμάτας, τόνισε:
-«Για μένα η σωστή στιγμή να αναλάβω την Καλαμάτα είναι τώρα. Έφυγα νωρίς από εδώ, πήγα στο εξωτερικό, έπαιξα και ο ίδιος ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό-κολλεγιακό επίπεδο. Έχω μάθει να είμαι νικητής, να κάνω τα πράγματα σωστά, με οργάνωση. Και στην ομάδα θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει: οργάνωση, μεταγραφές, τεχνικό τιμ, πούλμαν, αποδυτήρια στο Στάδιο της Παραλίας.
Προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό από την αρχή και όπως λέει και η παροιμία, όπως έστρωσε θα κοιμηθείς
Καυστικός ο Χρήστος Παπαδημητρίου, συμπλήρωσε: «Το τι έγινε πέρυσι και δεν βγήκε κατηγορία η ομάδα είναι για βιβλίο Γκίνες. …Μιλήσανε μουγγοί στην Καλαμάτα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Μην μας συγκρίνετε με το τι έγινε πέρυσι.
Ο Γιώργος ενημερώθηκε το Δεκέμβριο, από εμένα και έναν κοινό Μεσσήνιο φίλο μας, ο οποίος έκανε προσπάθεια να τον εντάξει στην ομάδα.
Η αισιοδοξία μας ότι θα πάμε ψηλά πηγάζει στο ότι γνωρίζουμε και το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Όποιος διανοηθεί να πειράξει την ομάδα θα έχει το αντίστοιχο πρόβλημα από εμάς. Δημιουργώντας ομάδα όμως που να κερδίζει στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό εννοώ για να μην παρεξηγηθούμε».
 
-Για τα σενάρια εξάρτησης από άλλες ομάδες, ο κ. Πρασσάς είπε:
«Λείπω 30 χρόνια, δεν έχω ταύτιση με καμία ομάδα, μόνο Μαύρη Θύελλα! Στο μέλλον είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με όλες τις ομάδες και πάντα βέβαια για τα συμφέροντα της Μαύρης Θύελλας.
Ο Χρήστος είναι φίλος μου χρόνια. Το τι έχει με την ΑΕΚ αυτό είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με τη Μαύρη Θύελλα».
Σε πιο έντονο τόνο και απαντώντας «επί προσωπικού» ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας, πρόσθεσε:
«Καταρχήν είμαι στην ΑΕΚ γιατί είμαι φίλος του Μελισσανίδη και είμαι εκεί αμισθί και προσφέρω για να γίνει το γήπεδο. Η Μαύρη Θύελλα, ο Γιώργος Πρασσάς κι εγώ δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κανέναν». Μάλιστα ο ίδιος υπενθύμισε ότι η ομάδα έχει πάρει δύο δανεικούς παίκτες από την ΑΕΚ, αλλά επίσης άλλους δύο από τον Ολυμπιακό, απ’ όπου προέρχεται και ο προπονητής, Βασίλης Βούζας.
Και ο κ. Παπαδημητρίου κατέληξε αστειευόμενος «Θα πάρουμε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για να ‘ρθουμε στα ίσα μας».
-«Ό,τι χρειαστεί η ομάδα θα το προσφέρουμε» σχολίασε ο κ. Πρασσάς για τα επόμενα σχέδια σχετικά με την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα στατικότητας που προέκυψαν με το γήπεδο του Μεσσηνιακού, αναγκάζοντας την «μετακόμιση» στο Στάδιο.
-Σε ερώτηση για τα μετεγγραφικά απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου, αναφέροντας ότι «Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις 10 Αυγούστου για να δούμε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα και θα έρθουν 4-5 ακόμα μετεγγραφές», ενώ πρόσθεσε και τα παρακάτω:
«Όσον αφορά στις υποδομές, τα αυτονόητα κάνουμε για την ομάδα. Αυτά είναι αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε μια ομάδα σε σωστά πρότυπα. Όπως είπε και ο πρόεδρος αν δεν έχεις υποδομή και βάσεις πού θα πας;».
-Για το ενδεχόμενο μόνιμης γηπεδικής λύσης για την ομάδα ο Γιώργος Πρασσάς, ανέφερε:
«Στο εγγύς μέλλον, αν όλα πάνε καλά και μιλήσουμε και με τις αρχές, είναι μέσα στο πρόγραμμα νέο γήπεδο. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Η ομάδα θα ανεβαίνει κι εμείς θα προχωράμε. Είναι στη σκέψη μας, το έχουμε συζητήσει αλλά αυτό είναι για το άμεσο μέλλον γιατί δεν εξαρτάται μόνο από μας.»
-Για τα τωρινά δεδομένα ο κ. Παπαδημητρίου συμπλήρωσε:
«Ως προς το θέμα του γηπέδου, είχαμε ένα ατυχές γεγονός με το Μεσσηνιακό, κάτι που εμείς δεν γνωρίζαμε, κάποιοι άλλοι το γνώριζαν! Το γήπεδο Μεσσηνιακού έχει πρόβλημα. Έχουμε αναθέσει σε μία εταιρεία να κάνει μία στατική μελέτη γιατί δεν νομίζω να θέλει κάποιος να βάλει τα παιδιά του εκεί μέσα! Με την βοήθεια του δημάρχου αυριανού περιφερειάρχη και του μελλοντικού δημάρχου μας παραχωρήθηκε το δημοτικό στάδιο. Προσωρινά θα είμαστε εκεί όσο χρειαστεί.»
-Οπλισμένος με πάρα πολλή υπομονή διαβεβαίωσε ότι είναι ο κ. Πρασσάς, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να παλέψει για τον τόπο του και να οδηγήσει τη Μαύρη Θύελλα εκεί όπου της αξίζει. Καλώντας όμως και τον κόσμο σε αυτό το «ταξίδι», γιατί χωρίς τους φιλάθλους καμία ομάδα δεν έχει δύναμη και «τους θέλουμε κοντά μας». 
Υπερθεματίζοντας ο κ. Παπαδημητρίου πρόσθεσε:
«Η Καλαμάτα δεν μπορεί να έχει υπομονή. Υπομονή στα νεκροταφεία μόνο! Εμείς έχουμε επιμονή και υπομονή. Πάμε γρήγορα, για την άνοδο της κατηγορίας».
-Για τις ακαδημίες ο Χρήστος Παπαδημητρίου είπε:
-«Βρήκαμε 45 παιδιά, απαράδεκτο για την Καλαμάτα. Ξεκινήσαμε από το 0, έχουμε δημιουργήσει τμήμα ακαδημιών με υπεύθυνο τον Σταθόπουλο και προχωράμε. Προείχε όμως η πρώτη ομάδα, δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα. Αν δεν έχεις πρώτη ομάδα τι να τις κάνεις τις ακαδημίες. Σε λίγο καιρό θα δείτε τα αποτελέσματα και στις ακαδημίες. Πάμε να βάλουμε τα πράγματα κι εκεί σε επαγγελματικά πλαίσια». Ο ίδιος επανελαβε τη δέσμευση ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις υπόλοιπες δράσεις της ομάδας θα ενισχύουν τις ακαδημίες, καθώς η διοίκηση θα καλύπτει τις υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας.
-Για τα κίνητρα που τον έφεραν να εμπλακεί με τα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας ο Γιώργος Πρασσάς απάντησε σε ερώτηση του «Θ»:
«Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουνε πάει σε όλα τα κράτη του κόσμου και η αγάπη που έχουν για την πατρίδα είναι τεράστια! Στην Αμερική είμαι 30 χρόνια, αποφάσισα να επενδύσω στον τόπο μου και στην ομάδα του τόπου μου, με τη Μαύρη Θύελλα. Γενικά στη ζωή άμα κάνεις τα πράγματα σωστά και τα οργανώσεις όλα γίνονται βιώσιμα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πέσει και χαθεί και ομάδες που πάνε πάρα πολύ καλά άσχετα αν λένε ότι δεν πάνε καλά! Πιστεύω ότι αν όλα τα πράγματα γίνουν σωστά και με τις σωστές βάσεις θα πάμε πάρα πολύ καλά.»
Την διατήρηση της «καθαρής» εικόνας της ομάδας υπερασπίστηκε εξ αφορμής ο κ. Παπαδημητρίου,  
«Όποιος ποδοσφαιριστής συλληφθεί να παίζει στοίχημα –δεν μιλάω για συνεργάτες αυτό είναι αυτονόητο – θα φύγει γρήγορα. Εδώ δεν ήρθαμε ούτε να βγάλουμε χρήματα μέσα από στοιχηματισμό, ούτε τίποτα. Μπορεί η ομάδα να γίνει βιώσιμη και να είναι οικονομικά ανεξάρτητη αρκεί να μπουν οι βάσεις. Γιατί στον υπόλοιπο κόσμο δηλαδή οι ομάδες είναι βιώσιμες και δεν έχουν ανάγκη τους προέδρους και τους αντιπροέδρους τους και οποιονδήποτε;
Επειδή έχουν τον κόσμο. Η Καλαμάτα έχει κόσμο, έχει έσοδα. Θέλει σωστή διαχείριση, οικονομικές ενισχύεις από εμάς και στο μέλλον πιστεύουμε ότι θα είναι αυτοδύναμη η ομάδα.»
-Κρίσιμη η ερώτηση για την παρουσία του κόσμου και η απάντηση από τον αντιπρόεδρο κ. Παπαδημητρίου:
«Ο κόσμος θα γυρίσει όταν δει αποτελέσματα. Όταν δει σωστή δουλειά από τη διοίκηση. Είναι απογοητευμένος τώρα αλλά ο κόσμος θα γυρίσει. Εγώ, όμως, βλέπω ότι ο κόσμος ακόμα και τώρα, μετά την απογοήτευση αυτή, αγαπάει την ομάδα πολύ. Άρα πρέπει εμείς να κάνουμε όλες τις ενέργειες, μεταγραφές και αποτελέσματα για να έρθει ο κόσμος πίσω στην ομάδα!».

Στο Πήλιο με μελανόλευκο πούλμαν και Σάμσον! 
Όχι με 21, αλλά με 22 ποδοσφαιριστές θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί για το αθλητικό κέντρο στα Χάνια Πηλίου, η ομάδα της Καλαμάτας. Κι αυτό γιατί στο ρόστερ προστέθηκε χθες ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Μπένζαμιν Σάμπσον. Κι αν το όνομα θυμίζει κάτι στους φίλους της Καλαμάτας, έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς πρόκειται για γιο του παλιού άσου της ομάδας Τσαρλς Σάμσον!
Η αποστολή της ομάδας θα ταξιδέψει με το γκρι πούλμαν που φέρει τα διακριτικά της Μαύρης Θύελλας και το λογότυπο «Το ταξίδι ξεκίνησε», που έκανε την εμφάνισή του χθες στην πόλη. Αν και δεν πρόκειται για το ιδιόκτητο πούλμαν που θα παραληφθεί τέλη Αυγούστου, η εταιρεία που θα το προμηθεύσει στην ομάδα φρόντισε να προβάλλει την ομάδα και την πόλη από την αρχή αυτής της προσπάθειας και μάλιστα εκτός Μεσσηνίας.

Της Χριστίνας ΕλευθεράκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις