Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εθνικές εκλογές»

Πρώτη Δημοσίευση: 07/05/2019 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2019 08:55
-«Μακάρι οι Ευρωπαίοι να μη μάθουν για τους παράνομους ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου»
 
Στην Καλαμάτα βρέθηκε προχθές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κρεμλής μίλησε, μεταξύ άλλων, για το διπλό νόημα των ευρωεκλογών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην περιοχή μας, δηλώνοντας σίγουρος ότι νέος περιφερειάρχης θα είναι ο κ. Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα για την Καλαμάτα ανέφερε ότι πρόκειται για μια πόλη με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, με το λιμάνι, το αεροδρόμιο, αλλά και τον οδικό άξονα, μια πόλη πύλη εισόδου για την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, μπορεί να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και να αποτελέσει την αφετηρία για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.
Όσο για τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι έχουν σημασία για την Ελλάδα, μιας και το μήνυμα που θα εκπέμψουν θα είναι ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, καθώς ο κ. Κρεμλής θεωρεί δεδομένο ότι η Ν.Δ. θα επικρατήσει. Άρα, κατά τον ίδιο, θα είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνουν μετά οι εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συρθεί και λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και από την πίεση της Ε.Ε. που ζητά να αναλάβει την Ελλάδα μια κυβέρνηση αξιόπιστη, που θα ανατάξει την οικονομία και θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.
Ο κ. Κρεμλής είπε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κόμμα για το οποίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε σίγουρος ότι θα είναι το πρώτο, ενώ με τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο τιμόνι θα αλλάξουν κατά πολύ τα πράγματα για τη χώρα μας, αφού έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την Ελλάδα με όλα τα μέσα.
 
Ο ΠΕΣΔΑ και οι παράνομοι ΧΑΔΑ
Μιλώντας για τον ΠΕΣΔΑ, ο κ. Κρεμλής δήλωσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί, καθώς πλέον οι στόχοι της Ε.Ε. σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων αλλάζουν και έτσι μέχρι το 2040 σε ΧΥΤΑ θα μπορεί να πηγαίνει μόνο το 10% των αποβλήτων, ποσοστό που σήμερα ανέρχεται στο 85%.
Όσο για τους ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ο κ. Κρεμλής είπε ότι για αυτούς η χώρα μας πληρώνει ετησίως πρόστιμα, κάτι που, όπως είπε, θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί, αλλά αυτό δεν έγινε, διότι το μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων πέρασε από 40 κύματα.
Τέλος, δήλωσε ότι ελπίζει να μη φτάσουν στα αυτιά των Ευρωπαίων οι ειδήσεις ότι σε ΧΑΔΑ που έχουν κλείσει εξακολουθούν να ρίχνονται απόβλητα, γιατί αν αυτό συμβεί, θα επιβληθούν νέα μεγάλα πρόστιμα στη χώρα μας.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις