Γ. Μπέζος: H «καρδιά» του ΕΣΥ στην Πελοπόννησο να «χτυπά» στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 30/12/2016 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/12/2016 09:45
«Δουλεύω κάθε μέρα σαν να είναι η πρώτη μου ως διοικητής»
 
-Ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί το 2016
 
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος. Σκοπός ήταν ο απολογισμός των 10 σημαντικών στόχων που είχε θέσει ο ίδιος στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.
Ο κ. Μπέζος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, καθώς υπό αρκετά δύσκολες συνθήκες οι στόχοι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό με το κλείσιμο του 2016.
Για το 2017, τόνισε ότι βρίσκεται στα σκαριά ένας νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός, με νέους στόχους, των οποίων η υλοποίηση θα «δέσει» με όσα έγιναν το 2016 και έτσι «η καρδιά» του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «θα χτυπά» στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και τη στρατηγική επιλογή του διοικητή.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με την ανανέωση της θητείας του, καθώς αυτή λήγει σε μερικές μέρες, ο ίδιος επισήμανε ότι δε γνωρίζει κάτι, υπογραμμίζοντας ότι δουλεύει κάθε μέρα σαν να είναι η πρώτη του μέρα ως διοικητής και αφήνει όλα τα υπόλοιπα να τα «αποφασίσει» ο χρόνος.

IMG_3177.JPG

Κλείνοντας, κι αφού ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο ό,τι καλύτερο για το νέο έτος και προπαντός υγεία, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες του για τη σκληρή δουλειά που έχουν καταβάλει και την επίτευξη των στόχων που έθεσαν μαζί.
Αναλυτικά ο απολογισμός των 10 στόχων που επιτεύχθηκαν:
 
1. Ολοκλήρωση του έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με την πορεία των εργασιών, θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση στα μέσα του Νοεμβρίου.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου.
 
2. Ολοκλήρωση της διαδικασίας δωρεάς των Ιδρυμάτων Νιάρχου-Καρέλια-Κωνσταντακόπουλου ενός σύγχρονου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ήδη το Δ.Σ. του Νοσηλευτικού Ιδρύματος έχει προχωρήσει στην αποδοχή, στη συγκρότηση επιτροπής έρευνας και αξιολόγησης και στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης και της αναδόχου εταιρείας και, σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση, ο στεφανιογράφος θα παραδοθεί σε 70 ημερολογιακές ημέρες.
 
3. Υλοποίηση της 1ης φάσης εγκατάστασης του Φ/Β σταθμού στο προαύλιο του νοσοκομείου μέσα στο Νοέμβριο και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΚΑΠΕ για την ολοκλήρωση και του υπολοίπου και μεγαλύτερου τμήματος. Με την ολοκλήρωση του έργου το νοσοκομείο θα έχει εξοικονόμηση 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Στις 27 Δεκεμβρίου παραδόθηκε η 1η φάση του φωτοβολταϊκού σταθμού. Για τη 2η φάση αναμένουμε από το ΚΑΠΕ την υλοποίηση του κοινοτικού προγράμματος.
 
4. Ολοκλήρωση της διαβούλευσης και ωρίμανση της πρότασης μέχρι τέλη Νοεμβρίου της ολοκληρωμένης διαχείρισης του φωτισμού για τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας. Πρόκειται για πρόταση που προορίζεται για ένταξη στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, μετά την άρση της αιρεσιμότητας του ΚΕΝΑΚ. Με το έργο αυτό το νοσοκομείο θα επιτύχει εξοικονόμηση 180.000 ευρώ ετησίως.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαβούλευση, η πρόταση έχει καταστεί ώριμη και αναμένουμε την αντίστοιχη πρόσκληση από το ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ.
 
5. Μέχρι τέλη του χρόνου η διοίκηση στοχεύει να έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και να έχει εκδοθεί από την Πολεοδομία Καλαμάτας η οικοδομική άδεια προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Σημειώνεται ότι η μελέτη πήρε πρόσφατα την έγκριση από το υπουργείο Υγείας και στόχος είναι μέσα στο 2017 να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να ξεκινήσει το έργο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σχετικά με την έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινήσουμε τη διαδικασία για την έκδοση οικοδομικής άδειας.
 
6. Μέχρι τέλη του έτους, αξιοποιώντας τα χρήματα από την εκποίηση του κληροδοτήματος Αριδά, να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (μηχανήματα αιμοκάθαρσης, πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, σύστημα επεξεργασίας νερού, απινιδωτής, υπέρηχος κ.λπ.), για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας σύμφωνα και με τη βούληση της διαθέτιδος. Ήδη ο εξοπλισμός έχει ενταχθεί στο ΠΠΥΥ 2015 και είναι όλα έτοιμα για να δημοσιευτεί ο σχετικός δημόσιος διαγωνισμός.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Εντάχθηκε ο ανωτέρω ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο σχετικό Πρόγραμμα Προμηθειών Υγείας 2015, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και μέσα στο Γενάρη δημοσιεύεται ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
 
7. Ολοκλήρωση της ωρίμανσης της πρότασης για την αυτοδιαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων. Μέσα στο Νοέμβριο δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης. Με το έργο αυτό το νοσοκομείο θα επιτύχει εξοικονόμηση 120.000 ευρώ ετησίως και ταυτόχρονα οριστική απεξάρτηση, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα. Πρώτη φορά επιχειρείται αυτή η μέθοδος σε δημόσιο νοσοκομείο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Σημαντικότατο έργο. Είμαστε έτοιμοι από το τέλος της επόμενης εβδομάδας να προχωρήσουμε στη δημοσίευση της σχετικής διακήρυξης.
 
8. Παράδοση και λειτουργία των νέων Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Βλαχόπουλου. Ήδη το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί κανονικά και μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα δοθούν προς χρήση και τα άλλα δύο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Από τον προηγούμενο μήνα έχουν παραδοθεί και τα τρία ανωτέρω Περιφερειακά Ιατρεία.
 
9. Ολοκλήρωση το αμέσως επόμενο διάστημα οκτώ (8) νέων μόνιμων διορισμών σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, 5 για την Καλαμάτα-Αναισθησιολογίας, Γαστρεντερολογίας, ΜΕΘ και 2 Παθολογίας και 3 για την Κυπαρισσία- Παθολογίας, Καρδιολογίας και Ορθοπαιδικής. Ήδη η διαδικασία βρίσκεται στην προθεσμία τυχόν ενστάσεων και πολύ σύντομα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Κρίσεων για τα τελικά αποτελέσματα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Οι διαδικασίες πρόσληψης έχουν ολοκληρωθεί, οι ανωτέρω διορισμοί έχουν υπογραφεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οδεύουν για τα σχετικά ΦΕΚ.
 
10. Να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις μέχρι τέλη του έτους 20 νοσηλευτριών, 7 τραυματιοφορέων, 7 ραδιολογίας-ακτινολογίας και 2 ιατρικών εργαστηρίων, σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις και ανακοινώσεις.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Από τους κυλιόμενους πίνακες της προκήρυξης 5κ/2016 έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα για το νοσηλευτικό προσωπικό και από 1η Φλεβάρη 32 άτομα θα αναλάβουν εργασία μέσα από το Ειδικό Πρόγραμμα για την Υγεία των 4.000 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
 

 
Του Κώστα Γαζούλη


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις