Γ. Τσώνης: «Είστε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο τόπος μας»

Πρώτη Δημοσίευση: 17/05/2019 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/05/2019 18:42
Σε πλήθος συμπολιτών, με αυτοδιοικητικό πάθος, παλμό και θέρμη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, ο δήμαρχος Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Τσώνης, μίλησε στους δημότες της Μεσσήνης στην Αθήνα, επισημαίνοντάς τους: «Είστε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο τόπος μας».
Απόσπασμα, δε, της ομιλίας έχει ως εξής:
«Φίλες και φίλοι, από τη Νέα Κορώνη μέχρι τη Βαλύρα, και από το Παλαιόκαστρο μέχρι τη Μεσσήνη, ένας τεράστιος Δήμος σε έκταση, με 110 χωριά, είναι φανερό ότι μέρα με την ημέρα αλλάζει όψη. Και όχι με έργα βιτρίνας, όχι με μερεμέτια, αλλά με έργα υποδομής, ανάπτυξης, έργα με διάρκεια, σε βάθος πολλών χρόνων αποδοτικά, στον τόπο και στην ευημερία των πολιτών.
Θεωρούσα και θεωρώ αδιανόητο, έπειτα από μια χαμένη τετραετία, να μην προσπαθήσουμε όλοι εμείς με σηκωμένα τα μανίκια δουλεύοντας μέρα-νύχτα, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να ξεκινήσουμε ένα τεράστιο αγώνα. Να ανατάξουμε με τη συνεργασία πολλών τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα, χωρίς ευχές και λόγια. Αλλά με σκέψη, προγραμματισμό, μελέτες, εντάξεις, δημοπρατήσεις, έργα.
Δε με ενδιέφερε πολύ τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Με ενδιέφερε, μας ενδιαφέρει, τι κάνουμε και τι θα κάνουμε εμείς.
Με χαρά, ικανοποίηση και τιμή σάς λέω ότι μέχρι τώρα προσπαθήσαμε πολύ, καταφέραμε πολλά και να είστε βέβαιοι ότι και με τη δική σας στήριξη στις εκλογές, για τον τόπο μας θα έρθουν τα καλύτερα.
Είμαι αποφασισμένος, έτσι να συνεχίσουμε. Αξιοποιώντας με ευγένεια, διεκδίκηση ό,τι ανήκει στο Δήμο. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε ευρώ. Γιατί γνωρίζετε, όπως γνωρίζω και εγώ, οι σύγχρονες δομές της αυτοδιοίκησης τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και δεν προτίθεμαι να χάσω το τρένο της ανάπτυξης και της προόδου.
Χαίρομαι και σας ευχαριστώ που γι’ αυτή τη Δημοτική Αρχή και για εμένα δεν είχατε μόνο ένα καλό λόγο να πείτε, ήσασταν και είσαστε συμμέτοχοι, αγωνιστές, μαχητές σε αυτήν την κοινή μεγάλη προσπάθεια.
Και έτσι θα προχωρήσουμε.
Θέλω, επιπλέον, να επισημάνω και να σας κάνω γνωστό ότι η παράταξή μας είναι αυτό που λέει και το όνομά της Αδέσμευτη κίνηση πολιτών Δήμου Μεσσήνης. Συμμετέχουν άνθρωποι από διαφορετικές αυτοδιοικητικές οικογένειες και έτσι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ισχυροί, δυνατοί, αδιαπραγμάτευτοι, και όπως έχω πει πολλές φορές, όλοι μαζί, αλλά χωρίς κόμματα και χρώματα.
Γνωρίζετε, επίσης, καλά ότι αυτοδιοικητικός δε γεννιέται κανένας. Γίνεται όταν έχει όλες του τις αισθήσεις σε εγρήγορση, πρόταση, καθαρό μυαλό και συνεργασία.
Αυτό το κίνητρο με την αγωνία σας και τη δική μας διάθεση, το μετατρέψαμε σε έναν τεράστιο αυτοδιοικητικό αναπτυξιακό αγώνα που τα αποτελέσματά του αρχίζουν να φαίνονται.
Είμαστε ένας Δήμος με πολιτιστικά, θρησκευτικά, τουριστικά, περιβαλλοντικά σημεία και στοιχεία τα οποία υπερβαίνουν την περιοχή μας, ακόμα και την Ελλάδα.
Και έτσι πρέπει να δράσουμε και να λειτουργήσουμε.
Δε μας ταιριάζει ο Δήμος Μεσσήνης να είναι ένας μικρός Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρέπει να τον αναδείξουμε ως ένα Δήμο πρότυπο.
Θέλω πριν σας ευχαριστήσω και δώσουμε το μεγάλο ραντεβού για την Κυριακή στις εκλογές, γιατί όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες, λίγο μακριά από τα χαρτιά που έχω μπροστά μου, η συγκίνηση που με κατέχει, δε με καταπονεί.
Με δυναμώνει, γιατί ξέρετε πολύ καλά δεν είμαι δήμαρχος για κοινωνική προβολή, για προσωπική αξίωση.
Καταθέτω και θα καταθέσω την ψυχή μου και την καρδιά μου για τη Μακαρία Γη.
Με αυτά τα λίγα λόγια και τις απλές σκέψεις θέλω να σας καλέσω για μια ακόμη φορά το δικαίωμα της ψήφου σας να το ασκήσετε όλοι. Γιατί η ψήφος σας και το αποτέλεσμα των εκλογών θα προσδιορίσει το αύριο της Μεσσήνης και των πολιτών, αλλά, πάνω από όλα, το αύριο των νέων ανθρώπων που πρέπει να παραμείνουν και να μεγαλουργήσουν στον τόπο τους, όπως κάνατε και εσείς στη μεγάλη πόλη. Καλή δύναμη, καλό μας αγώνα και με τη νίκη».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις