Γ. Τσώνης: «Οι Κασσάνδρες και οι νεκροθάφτες της ανάπτυξης διαψεύστηκαν ξανά»

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2018 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2018 19:27
Αναπτυξιακά έργα σ’ όλο τον καλλικράτειο Δήμο εξήγγειλε ο δήμαρχος Μεσσήνης
 
 
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την κατάληψη στο συγκρότημα Λυκείων της Μεσσήνης, ο Γιώργος Τσώνης αναφέρθηκε και στη μεγάλη έκπτωση, που έφτασε το 60%, στη μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης. Σημείωσε, επίσης, ότι αρκετές και σοβαρές εταιρείες πήραν μέρος στην όλη διαδικασία. Υπολογίζει, δε, ότι η έναρξη του σπουδαίου έργου για την περιοχή θα γίνει στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, καθώς αυτή την περίοδο οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα ενστάσεων.
Ο κ. Τσώνης ανέφερε ακόμη ότι τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τόνισε ότι οι εξελίξεις διαψεύδουν για ακόμα μια φορά τις Κασσάνδρες και τους «νεκροθάφτες» της ανάπτυξης του Δήμου Μεσσήνης. Πρόσθεσε δε, ότι με κόστος δανεισμούς 1,5 εκ. ευρώ θα υλοποιηθούν αναπτυξιακά έργα σ’ όλο τον καλλικράτειο Δήμο, αξίας πάνω από 4 εκ. ευρώ. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι και το επιτόκιο του δανείου θα είναι τελικά 2,5% μικρότερο από το 3,7% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Στη συνέχεια ανέφερε μια σειρά από έργων, όπως της Αγροτικής Οδοποιίας, της Δημοτικής Αγοράς, του Πάρκινγκ στην Αρχαία Μεσσήνη, της Μηχανολογικής Μελέτης στο φράγμα του Τρικόρφου και άλλα που ήδη έχουν δρομολογηθεί.
Κλείνοντας έκανε γνωστό για πρώτη φορά ότι η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει μια μεγάλη παρέμβαση στην παραλία του Πεταλιδίου, που θα αλλάξει τη μορφή της περιοχής, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις