Δέδες: Καλαμάτα – Μεθώνη, αυτοκινητόδρομος αστικού τύπου χωρίς διόδια, με κόστος 200 εκ. ευρώ

Πρώτη Δημοσίευση: 30/03/2019 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/03/2019 08:10
«Οι “Νέοι Δρόμοι” εγγυώνται την ανάπτυξη στην πράξη για την Πελοπόννησο»
 
- Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη: αυτοκινητόδρομος αστικού τύπου χωρίς διόδια, με κόστος 200 εκ. ευρώ

-Λιμάνι Φοινικούντας: Σε ενάμιση με δύο μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης
 
Σειρά επισκέψεων σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και γενικός γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.
Ειδικότερα, επισκέφθηκε το Κοπανάκι του Δήμου Τριφυλίας, όπως και την Κορώνη και τη Φοινικούντα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Στην Κορώνη, οι πολίτες με τους οποίους συνομίλησε, του έθεσαν μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν ιδιαίτερα, όπως η ανάγκη συντήρησης του ιστορικού Κάστρου, το αλιευτικό καταφύγιο, αλλά και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην ταυτοτική  πολιτική  φιλοσοφία της παράταξης «Νέοι Δρόμοι», που είναι ότι ο θεσμός της Περιφέρειας πρέπει να «ανοίξει» στους πολίτες και να τους καταστήσει συμμετόχους και συνδιαμορφωτές της αναπτυξιακής της πορείας.
Στη συνάντηση με τους κατοίκους της Φοινικούντας, κεντρικό θέμα της συζήτησης αναδείχτηκαν οι εξελίξεις γύρω από το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη.
Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη χάραξη του δρόμου, ο Γιώργος Δέδες διευκρίνισε ότι με τη χάραξη που επιλέχθηκε, το συνολικό κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, εάν είχε επιλεγεί η παραλιακή χάραξη, το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και τα ίδια χρήματα θα έφταναν μόνο για την ολοκλήρωση του κομματιού Καλαμάτα - Ριζόμυλος.  Επαναβεβαίωσε, δε, ότι θα είναι ένας αυτοκινητόδρομος αστικού τύπου χωρίς διόδια.
Για το λιμάνι της Φοινικούντας, υπενθύμισε ότι ανήκει και αυτό στα πέντε λιμάνια του Δήμου Πύλου - Νέστορος που χρηματοδοτούνται με 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τις απαραίτητες επισκευές, μετά τις ζημιές που υπέστησαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά». Οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ανατεθεί και σε ενάμιση με δύο μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις