Δέκα χρόνια τώρα παρατημένα πάνω από τη Θουρία τα δεματοποιημένα σκουπίδια

Πρώτη Δημοσίευση: 14/03/2019 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2019 10:05
Διασκορπισμένα σκουπίδια και δεματοποιημένες μπάλες, που είναι έτοιμες να εκραγούν, παραμένουν εδώ και σχεδόν μια δεκαετία στην περιοχή της Θουρίας,  μέσα από τον κεντρικό δρόμο προς Γαρδίκι. Οι κάτοικοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν και οπτική επαφή με το σημείο, διαμαρτύρονται έντονα για τη ρύπανση που συντελείται στην περιοχή τόσα χρόνια.
 
Έργο αποκατάστασης
Από πολλές δεματοποιημένες μπάλες το περίβλημα έχει σαπίσει, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να έχουν διασκορπιστεί, ενώ όσες έχουν μείνει δεμένες είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να ανοίξουν και να ρυπάνουν ακόμα περισσότερο το χώρο. Με τις έντονες βροχοπτώσεις έχει γεμίσει όλη η περιοχή σκουπίδια.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ερωτώμενος από το «Θ», είπε πως το πρόβλημα είναι γνωστό και αρχικά επιχειρήθηκε να μεταφερθούν οι μπάλες με τα σκουπίδια στη «Μαραθόλακκα», για να ενταχθούν στη διαδικασία αποκατάστασης του χώρου εκεί, αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους του Ταϋγέτου.
Δύο μεγάλα φορτία τον Αύγουστο του 2014 μεταφέρθηκαν στη «Μαραθόλακκα», όμως λόγω των αντιδράσεων η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε.
Ο κ. Βασιλόπουλος εξήγησε ότι η λύση που προωθείται τώρα από το Δήμο Καλαμάτας είναι να γίνει εκεί αποκατάσταση του χώρου. «Είμαστε στη διαδικασία τώρα, υπηρεσιακά από το Δήμο, να συνταχτεί μια μελέτη για να γίνει επιτόπου αποκατάσταση», τόνισε.  Αυτό σημαίνει ότι με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος (διάστρωση με μεμβράνες, στραγγιστικό έργο, κ.λπ.) θα γίνει θάψιμο των σκουπιδιών αυτών και δεντροφύτευση.
Στόχος είναι να επιλυθεί το πρόβλημα μέσα στο 2019, εάν και εφόσον δοθεί και η σχετική έγκριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή αρχικά είχαν τοποθετηθεί 500 δεματοποιημένες μπάλες με σκουπίδια.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις