Δήλωση ιδιοκτησίας από το Δημόσιο σε ότι δεν είναι τακτοποιημένο με τους δασικούς χάρτες

Πρώτη Δημοσίευση: 07/04/2019 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/04/2019 08:11
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα, οι συνεδριάσεις των τεσσάρων Επιτροπών της Μεσσηνίας για την εξέταση των αντιρρήσεων (ενστάσεων) των δασικών χαρτών του νομού.
Οι συνεδριάσεις έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα και στόχος τους είναι να εξετάσουν περίπου 14.000 αντιρρήσεις και 1.200 πρόδηλα, που είναι και οι περισσότερες που έχουν κατατεθεί από τους νομούς που έχει αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Ήδη οι πρώτες αποφάσεις των Επιτροπών έχουν εκδοθεί και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Σε ό,τι αφορά το Κτηματολόγιο, όπως διευκρινίσθηκε από τον αρμόδιο για τους δασικούς χάρτες στη Μεσσηνία, κ. Αγγελόπουλο θα δηλωθούν στην κυριότητα του δημοσίου, ότι δεν είναι τακτοποιημένο, ακόμα κι αν βρίσκεται στο καθεστώς αντιρρήσεων.
Επειδή σε πολλές περιοχές, όπως η Μεσσηνία, που συντάσσεται τώρα το κτηματολόγιο, έχει γίνει η μερική κύρωση του δασικού χάρτη, το Ελληνικό Δημόσιο θα καταθέσει δήλωση ιδιοκτησίας και θα διεκδικήσει την ιδιοκτησία όλων των δασικών εκτάσεων, με βάση τον κυρωμένο δασικό χάρτη. Έτσι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, θα βρεθούν προ εκπλήξεων, όταν θα δουν η περιουσία τους να διεκδικείται από το Ελληνικό Κράτος.
Β.Β.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις