Δήλωση “βόμβα” του Ευάγγελου Κοροβίλα για τον Γιώργο Λεβεντάκη

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2019 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2019 09:53
«Ειπώθηκαν ασύστολα ψεύδη. Ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός της Τριφυλίας αλήθειες»

Σε δήλωση-«βόμβα» προέβη χθες ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, που εξελέγη με το συνδυασμό «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας» από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβίλας, για το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη.
Ο κ. Κοροβίλας τονίζει ότι στην πρώτη κaι έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας «ειπώθηκαν ασύστολα ψεύδη από τον κύριο Γεώργιο Λεβεντάκη» κaι «ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός της Τριφυλίας αλήθειες και όχι τα ψεύδη και τις διαστρεβλώσεις που ακούστηκαν…». Παράλληλα, προκαλεί, όπως αναφέρει, τον κ. Λεβεντάκη να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που του απευθύνει.
Η δήλωση του κ. Κοροβίλα έχει ως εξής: «Στις 10/09 ειπώθηκαν ασύστολα ψεύδη από τον κύριο Γεώργιο Λεβεντάκη, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας. Ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός της Τριφυλίας αλήθειες και όχι τα ψεύδη και τις διαστρεβλώσεις που ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημαρχείου.
1. Πρότεινα στον κύριο Λεβεντάκη να μεταφέρει τα 7.000.000 ευρώ του Δήμου (που ο ίδιος μου είχε πει ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα) σε λογαριασμό της Πειραιώς, ώστε να παραμείνει ανοικτό το υποκατάστημα της Πειραιώς στα Φιλιατρά, την ιδιαίτερη πατρίδα του και ο λαός της οποίας τον έβγαλε δήμαρχο.
2. Ουδέποτε είχα εταιρεία ούτε έχω και τον προκαλώ δημοσίως να πει το όνομα της εταιρείας που υποτίθεται ότι έχω και να προσκομίσει, έστω, ένα στοιχείο της.
3. Θα ήθελα να μας πει πώς διασώζεται ένα υποκατάστημα τράπεζας, με την έκδοση ενός τιμολογίου... αγγουριών. Φαιδρό και ανόητο!!!
4. Τώρα νομίζω ότι καταλαβαίνει ο λαός της Τριφυλίας την προηγούμενη δήλωσή μου (γρίφος, όπως ονόμασαν οι εφημερίδες). Άραγε, τι άλλο ψευδώς θα μηχανευτείτε για να με κατηγορήσετε;
5. Κατά παράβαση της διαδικασίας δε μου δόθηκε ο λόγος από το προεδρείο, παρότι τον ζήτησα επανειλημμένα, για να απαντήσω στα ασύστολα ψεύδη τα οποία ακούστηκαν και τα οποία με πρόσβαλαν. Πρακτική η οποία δε συνάδει με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα...
6. Ουδέποτε απείλησα εργαζομένους ούτε έστειλα... κανέναν στο σπίτι του.
7. Αρχές βασικές της δημοκρατίας: Ελευθερία του λόγου, διαφάνεια, ευνομία και ισότητα (σίγουρα όχι το… ίσα και όμοιοι είμαστε εσύ και εγώ;).
8. Στη μία και μοναδική συνάντηση που διενεργήθηκε στις 26/08, στην κατοικία σας, στο Λιμενάρι, ενώπιων όλων των δημοτικών συμβούλων, πλην του κ. Αλευρά Παναγιώτη, σας ενημέρωσα για τις ενέργειες που είχα κάνει σχετικά με την παραλαβή της ΔΕΥΑΤ (οργανόγραμμα και ηλεκτρονική διαχείριση), καθόσον μου είχατε αναθέσει προφορικώς την προεδρία της ΔΕΥΑΤ, γεγονός που δε χρήζει αμφισβήτησης (και γεγονός γνωστό στους Τριφύλιους πολίτες). Μου απαντήσατε ενώπιων όλων των συμβούλων: “δεν είναι δουλειά σου αυτή” ... Γι’ αυτό το λόγο αποστασιοποιήθηκα απ’ όλα τα αξιώματα και τις επιτροπές, το οποίο θέλω να γνωρίζει ο λαός της Τριφυλίας.
Επίσης, τον προκαλώ να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
1. Είχε δηλώσει προεκλογικά δημοσίως ότι θα παραλάβει όλα τα υλικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ με επιτροπές. Έχουν, άραγε, συσταθεί αυτές οι επιτροπές και αν συστάθηκαν, τι ενέργειες έκαναν;
2. Έχει δηλώσει προεκλογικά δημοσίως ότι θα διορίσει ορκωτούς ελεγκτές να ελέγξουν το Δήμο και τη ΔΕΥΑΤ πριν από την παραλαβή τους. Τι ενέργειες έχουν γίνει;
3. Έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις “ατασθαλίες” (αν αυτές υπάρχουν) στο Δήμο και στην ΔΕΥΑΤ, όπως δημοσίως προεκλογικά δήλωνε; Η συνέχεια επί των εδράνων…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις