Δήμος Τριφυλίας: «Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ. και στελεχώστε τα υπάρχοντα»

Πρώτη Δημοσίευση: 11/10/2017 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2017 10:50
Αίτημα επαναλειτουργίας των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων θέτει δημόσια με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Τριφυλίας μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς αργά το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοπανάκι.
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Τριφυλίας αναφέρεται: «Η κοινωνία της Τριφυλίας πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου και η τοπική κοινωνία, πέρα από την ανασφάλεια, ζει πλέον με τον πανικό, το φόβο, αλλά και την αίσθηση της εγκατάλειψης. Όταν χρειάστηκε την Αστυνομία να είναι εκεί, δεν ήταν. Πέρασαν 45 λεπτά, που φάνταζαν χρόνια, για να φανεί και έφτασε μετά και από το ΕΚΑΒ.
Δεν είναι, φυσικά, το μόνο γεγονός. Λίγους μήνες πριν έγινε η διάρρηξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεκάδες σπίτια είναι στο έλεος των ληστών. Και φυσικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Το ίδιο αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας υπάρχει σε όλο το Δήμο μας. Όχι πως τα στελέχη των αστυνομικών τμημάτων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όχι πως δεν υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν γι’ αυτό τον απόλυτο σεβασμό μας. Αποδείχτηκε πού μας οδήγησε η μεγάλη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που την είπαν μεταρρύθμιση και εμείς τη ζούμε σαν τραγωδία. Αποδείχτηκε η εις πολλούς υποσχόμενη καλύτερη στελέχωση των Α.Τ., πως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχαν την πρόθεση. Απλά στο προϋπάρχον προσωπικό ανατέθηκαν περισσότερες υποχρεώσεις. Μας υποσχέθηκαν καλύτερη αστυνόμευση, δεν την είδαμε. Μας υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν τη νιώσαμε. Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχτούν όλα όσα προβλέψαμε. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταλήγαμε εδώ και θα δούμε και πολλά άλλα που δεν έχουμε τη διάθεση να ζήσουμε. Τα λάθη, όμως, μπορούν και πρέπει να διορθώνονται. Θέλει αυτοκριτική. Βγάλτε από το μυαλό σας τη σκέψη να κλείσετε και άλλα αστυνομικά τμήματα. Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ . Θέλει τόλμη. Στελεχώστε τα υπάρχοντα Α.Τ. Θέλει συνέπεια. Δώστε τη δυνατότητα σε ανθρώπους ικανούς και άξιους να αποδώσουν στην εργασία τους και να προσφέρουν στην κοινωνία. Θέλει λογική».


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις