Δίκτυο τοπικών προϊόντων στα πιστοποιημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 27/02/2019 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/02/2019 18:47
Μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Γιώργο Αργυρίου στην "Ύπαιθρο Χώρα", σχετικά με τα πιστοποιημένα μονοπάτια στην Πελοπόννησο και την ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις διαδρομές που θα ακολουθούν οι περιπατητές.
Η Περιφέρεια ετοιμάζεται να εντάξει σε αναπτυξιακό της πρόγραμμα τόσο τις ενημερωτικές ημερίδες όσο και το σύνολο των έργων που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση των περιπατητικών διαδρομών.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βυτίνα, με τη συνεργασία της ΚοινΣΕπ «Μαίναλον», της πρώτης ΚοινΣΕπ της Πελοποννήσου, με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία διατροφικής βάσης με παραγωγούς που θα ενταχθούν σε ένα δίκτυο παραγωγής ντόπιων και μεταποιημένων προϊόντων, τα οποία θα καταναλώνονται από τους πεζοπόρους των μονοπατιών.
 
Χτίζοντας την τοπική ανάπτυξη
 «Τα μονοπάτια που θα δημιουργηθούν και θα συνδέουν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου είναι η βάση πάνω στα οποία κτίζουμε την τοπική ανάπτυξη, αναβιώνοντας ξεχασμένες καλλιέργειες, παλιές συνταγές» τονίζει ο πρόεδρος της ΚοινΣΕπ, Γιάννης Λαγός. «Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, για παραγωγή τοπικών προϊόντων, που θα απευθύνονται στους περιπατητές», συμπληρώνει.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Γιώργος Ζακυνθινός, υπογραμμίζει πως «το περιεχόμενο προς κατανάλωση θα είναι προσαρμοσμένο στο βαθμό δυσκολίας κάθε μονοπατιού μέσα από προϊόντα της παράδοσης του τόπου, αλλά και προσαρμοσμένο στη Μεσογειακή Διατροφή».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις