Δίπλα στο δημαρχείο της Καλαμάτας φιλοξενούνται οι 41 πρόσφυγες & μετανάστες (φωτογραφίες και βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 26/04/2017 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2017 11:49
Στην παλιά «σχολή της νοσηλευτικής» δίπλα στο νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας  φιλοξενούνται οι 41 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στη παραλία Μαράθι της Κορώνης. Χθες αργά το βράδυ μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Νοσηλευτικής, ύστερα από συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας, ενώ είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτό. Στο χώρο βρίσκονται ήδη γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού ενώ το κτήριο φυλάσσεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Υπενθυμίζεται ότι οι  Σαράντα ένας μετανάστες είναι, συριακής, αφγανικής και ιρακινής καταγωγής, 12 γυναίκες, 15 παιδιά και 14 άνδρες και  εντοπίστηκαν  το πρωί  της Δευτέρα σε παράπηγμα κοντά στην παραλία Μαράθι της Κορώνης.
Το πώς έφτασαν μέχρι το σημείο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να πέρασαν εκεί το βράδυ της Κυριακής, ενώ περίμεναν σκάφος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Ιταλία. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. 
Video: 


Σχόλια

όταν ο συμπατριώτης σας ο σαμαράς έκλεινε παρανόμως την συριακή πρεσβεία και δεν έβγαζε μιλιά για τα εγκλήματα των ηπα σε ιράκ κ αφγανιστάν δεν είδα ν γράψετε κάτι

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις