Δίωρη στάση εργασίας χθες από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Πρώτη Δημοσίευση: 17/09/2019 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/09/2019 08:36
Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, οι δικαστικοί υπάλληλοι, έπειτα από προκήρυξή της από την Ομοσπονδία τους. Όπως τόνισαν σε ανακοίνωσή τους, ξεκινά άλλο ένα δικαστικό έτος με τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, και ειδικότερα στα Δικαστήρια, να χρονίζουν και συνεχώς να διογκώνονται.
 
Αιτήματα
Τα δύο βασικά αιτήματα των υπαλλήλων είναι:
-Ο διορισμός δικαστικών υπαλλήλων, αρχικά μέσα από την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 1Κ/2017, 2Κ/2017 και 8Κ/2017 που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και 3 χρόνια, και στη συνέχεια μέσα από όποια άλλη νόμιμη διαδικασία, όπως προκήρυξη νέων διαγωνισμών ή μετατάξεις, να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες, αλλά και θέσεις γραμματέων στα εφετεία της χώρας που έχουν οργανικά κενά, όπως και θέσεις επιμελητών δικαστηρίων στις δικαστικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητοι και υπάρχουν οργανικά κενά. 
-Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, που καταργήθηκε με το μισθολόγιο του 2011. Μάλιστα, οι υπάλληλοι για το επίδομα αυτό σημειώνουν ότι καταργήθηκε παρότι βιώνουν ανάλογες συνθήκες εργασίας με τους δικαστές.
 
Κινητοποιήσεις
Παράλληλα, η Ομοσπονδία των υπαλλήλων έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ έχει λάβει αποφάσεις και για άλλες δράσεις.
Με επιστολή τους έχουν ζητήσει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και με τους φορείς της Δικαιοσύνης (Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων, Δικαστικές Ενώσεις, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας/Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων).
Ταυτόχρονα, έχουν ζητήσει συνάντηση με τους αρμοδίους του ΑΣΕΠ, προκειμένου να δρομολογηθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των εν εξελίξει διαγωνισμών διορισμού δικαστικών υπαλλήλων.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν χθες και στην Καλαμάτα δίωρη στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί έως και τις 11.00, ενώ τις ώρες αυτές πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του τοπικού Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Η Ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, αν δε βρεθεί λύση στα προβλήματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις