Δεν έγιναν οι εξετάσεις, πρακτικές και θεωρητικές, για νέους οδηγούς στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 15/03/2019 15:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2019 15:05
Ούτε οι πρακτικές ούτε οι θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στη Μεσσηνία, εξαιτίας κενών σε όσα ορίζει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Από τις πρακτικές ασκήσεις απείχαν με απόφασή τους όλοι οι εκπαιδευτές οδηγών, καθώς δεν μπορούσαν να εκπαιδεύσουν τους μαθητές τους σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ορίζει το υπουργείο, γιατί δεν είχαν αρχίσει ακόμα να εφαρμόζονται!
Οι δε θεωρητικές εξετάσεις δεν έγιναν, καθώς ήταν αδύνατον μέσα σε μια μέρα να εγκατασταθεί στην αίθουσα διεξαγωγής μαγνητικός κλωβός για αυτόματη απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών μηχανημάτων.
Λύση έδωσε με επείγον έγγραφό του το υπουργείο, το οποίο ανακάλεσε την άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων, ορίζοντας ότι μέχρι να εφαρμοστούν οι εξετάσεις θα διεξάγονται με το παλιό σύστημα.
 
Δεν υπήρχε ασφαλιστικό προϊόν
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών  Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κατσίβας, σημείωσε ότι αποφάσισαν την αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών την Τρίτη 12 Μαρτίου, διότι το υπουργείο ζητούσε να αλλάξουν κάποια πράγματα. «Ένα από αυτά ήταν να έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ο μαθητής (υποψήφιος οδηγός), ενώ ο δάσκαλος σε ορισμένες από τις δοκιμασίες (παρκάρισμα και γωνία) να κατεβαίνει από το όχημα και να είναι μόνος του ο υποψήφιος μέσα στο όχημα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να απέχουμε από τις εξετάσεις, διότι μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι δεν υπήρχε τέτοιο ασφαλιστικό προϊόν. Πώς, λοιπόν, θα εκπαιδεύσουμε το μαθητή μας εμείς; Παράνομα; Και πώς μας ζητάει την Τρίτη να πάμε σε εξετάσεις με ένα καινούργιο μέτρο στο οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί ο μαθητής; Αποδείχθηκε, λοιπόν, ότι η δική μας αποχή έγινε αποχή της ίδιας της Πολιτείας. Γιατί πουθενά δεν έγιναν οι εξετάσεις, αφού δεν υπήρχαν ασφαλιστικά συμβόλαια μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι», εξήγησε. 
 
Όπως παλιά
Σε ό,τι αφορά το θεωρητικό μέρος των εξετάσεων, ο κ. Κατσίβας τόνισε ότι τα νέα μέτρα προβλέπουν να διενεργούνται αφού στην αίθουσα δημιουργηθεί κλωβός διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, που θα απενεργοποιεί κινητά τηλέφωνα, συσκευές επικοινωνίας και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή μέσο.
Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Μάλιστα, στον Πειραιά που επιχειρήθηκε να γίνουν οι εξετάσεις, χωρίς τα νέα μέτρα, έπειτα από μηνύσεις παρενέβη ο εισαγγελέας και διεκόπησαν.
Για το λόγο αυτό την Τρίτη το απόγευμα εσπευσμένα το υπουργείο έδωσε λύση, διευκρινίζοντας ότι μέχρι να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα (κλωβός διακοπής ασύρματης επικοινωνίας κλπ,) οι θεωρητικές εξετάσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται όπως πριν.
«Εμείς, ως Σωματείο της Μεσσηνίας, είπαμε ότι αν ισχύσουν τα παλιά μέτρα, ξεκινάμε και αύριο το πρωί τις εξετάσεις. Αρκεί να είμαστε καλυμμένοι. Η ίδια η Πολιτεία δε μας καλύπτει. Ζητάει πράγματα που δεν έχει φροντίσει να τα εφαρμόσει», κατέληξε ο κ. Κατσίβας. 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις