Δεν πέφτει «καρφίτσα» στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 12/08/2017 21:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/08/2017 21:46
Η διαπίστωση γίνεται δια… γυμνού οφθαλμού. Ο αριθμός των επισκεπτών στη Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένος και αναμένεται να κορυφωθεί με τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης. Σημειώνεται δε, ότι η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα αυξημένη από την αρχή του καλοκαιριού.
Η πληρότητα στο μεγάλο αριθμό των ξενοδοχείων του νομού φτάνει στο 100%, δίνοντας έτσι μιαν ανάσα ανακούφισης σε όσους ασχολούνται με το χώρο του τουρισμού, αν και η αυξημένη κίνηση διαχέεται και σε άλλους κλάδους. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαρκέσει όλο τον Αύγουστο, ενώ στην Καλαμάτα, ειδικότερα, θα επεκταθεί και τους επόμενους μήνες, με αφορμή και τη διεξαγωγή σημαντικών συνεδρίων, αλλά και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών.
Για την πληρότητα που παρατηρείται στη Μεσσηνία, αλλά και στην Καλαμάτα, ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει σε δελτίο Τύπου: "Πολλούς επισκέπτες υποδέχονται η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της, κατά την περίοδο κορύφωσης των διακοπών. Οι παραλίες είναι γεμάτες, οι μετακινήσεις πυκνές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κυκλοφοριακά προβλήματα.
Ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται πάση δυνάμει ώστε η πόλη και η περιοχή της να φιλοξενήσουν τους πολυπληθείς επισκέπτες με ευπρέπεια και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Οι υπάλληλοι του Δήμου είναι εδώ και καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες, ιδιαίτερα στον τομέα της Καθαριότητας.
Μαζί με τις ευχές για καλές διακοπές, ο Δήμος Καλαμάτας παρακαλεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους να προσέξουν ιδιαίτερα την καθαριότητα, ώστε όλοι να απολαμβάνουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του τόπου μας. Επίσης, είναι αναγκαία η φροντίδα για την αποφυγή σπατάλης του νερού».
Οι δικές μας ευχές, ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ, είναι ξενοδόχοι, χώροι εστίασης και διασκέδασης να δώσουν έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να έχουν κατά νου την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις