Δε μειώθηκε καθόλου η ποινή 57χρονου για κατοχή πορνογραφικού υλικού

Πρώτη Δημοσίευση: 10/11/2017 12:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/11/2017 12:08
Να δικαιολογηθεί, ότι δήθεν αυτός έβλεπε φωτογραφίες πορνό με ενήλικες και το ίντερνετ εν αγνοία του και ως spam κατέβασε πορνογραφικό υλικό με παιδιά και βρέφη, προσπάθησε χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας ο 57χρονος ελαιοχρωματιστής που τον Ιανουάριο του 2016 συνελήφθη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας τον είχαν συλλάβει επ’ αυτοφώρω να κατεβάζει, με τη χρήση wi-fi, βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά και βρέφη σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες. Συνολικά στο κινητό του εκείνη την ημέρα «κατέβαζε» 64 τέτοια αρχεία.
Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για προμήθεια, απόκτηση και κατοχή πορνογραφικού υλικού κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια σε βάρος ανήλικων προσώπων που δεν υπερβαίνουν το 15ο έτος της ηλικίας τους σε βαθμό κακουργήματος, όπως και σε 6 μήνες για αντίσταση κατά της Αρχής, καθώς όταν οι αστυνομικοί τού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, αντιστάθηκε, ενώ όταν ο διοικητής της Ασφάλειας προσπάθησε να του πάρει το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε, τον δάγκωσε.
Ακριβώς τις ίδιες ποινές τού επέβαλε χθες και το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο χωρίς να δεχτεί μείωση της ποινής του. Επίσης, αρνήθηκε την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού και επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται.
 
Σκληρές φωτογραφίες
Ο διοικητής της Ασφάλειας που κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση είπε πως είχαν πληροφορίες για άτομο που συχνάζει σε κεντρικές πλατείες της πόλης, ώστε να έχει δωρεάν ίντερνετ από καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ από τις αρχές του 2016 τον είχαν εντοπίσει και τον παρακολουθούσαν.
Τουλάχιστον δυο-τρεις φορές, όπως είπε, είχαν καταφέρει να διαπιστώσουν χωρίς να τους αντιληφθεί ότι κατέβαζε από το ίντερνετ πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Την ώρα που τον συνέλαβαν βρισκόταν σε είσοδο πολυκατοικίας στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου, παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας και κατέβαζε αρχεία στο τηλέφωνό του.
Οι αστυνομικοί τού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ εγκλωβίζοντας τον, ο μάρτυρας είπε ότι προσπάθησε να του πάρει το κινητό για να μην προλάβει να το κλείσει και χαθούν τα πειστήρια του αδικήματος. Τότε ο κατηγορούμενος κουλουριάσθηκε για να μην μπορέσει να του το αποσπάσει και εν συνεχεία τον δάγκωσε.
Τελικά, κατάφεραν να του πάρουν το κινητό, όπου διαπίστωσαν ότι είχε κατεβάσει 64 αρχεία στην πλειοψηφία τους με ανήλικα κορίτσια, ένα αγόρι, νήπια, ενώ βρέθηκε και φωτογραφία σεξουαλικής κακοποίησης βρέφους.
 
Απολογία
Ο έτερος αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας χαρακτήρισε ακραίες και σκληρές τις φωτογραφίες με τα παιδιά που κατέβαζε ο κατηγορούμενος, ενώ σημείωσε ότι κατέβαζε τα αρχεία από διαδικτυακό τόπο που συνδέεσαι με κωδικό και πληρώνεις με κάρτα.
Στην απολογία του ο 57χρονος ισχυρίσθηκε ότι εκείνη την περίοδο ήταν άνεργος και χρησιμοποιώντας τα ελεύθερα δίκτυα ίντερνετ στην πλατεία, έβλεπε ιστοσελίδες με ειδήσεις και πορνογραφικό υλικό με ενήλικες, ενώ έπαιζε παιχνίδια. Αρνήθηκε ότι έβλεπε αρχεία με πορνογραφία ανηλίκων, υποστηρίζοντας πως αυτά που λένε ότι βρήκαν στο κινητό του οι αστυνομικοί είναι ψέματα. Επίσης, αρνήθηκε ότι δάγκωσε τον αστυνομικό και ισχυρίσθηκε ότι αντιστάθηκε, διότι δεν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικοί και νόμιζε ότι του επιτίθεντο.
Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών να κριθεί ένοχος όπως  πρωτοδίκως. Μόνο δύο μέλη του δικαστηρίου πρότειναν να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό μεταμέλειας, αλλά δεν έγινε δεκτό.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις