Δημήτρης Αναστασόπουλος: Ευκαιρία για ανανέωση και βαθιές αλλαγές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Πρώτη Δημοσίευση: 03/12/2017 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/12/2017 10:59
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την ανάδειξη του νέου προέδρου – και μάλιστα με ορίζοντα τετραετίας - στο τιμόνι του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας , οι δύο μονομάχοι ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις προτεραιότητες που έχουν στην ατζέντα τους .
Την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διεκδικεί ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και διεκδίκησε την ψήφο των συναδέλφων του ως μεμονωμένος υποψήφιος κόβοντας πρώτος σε ψήφους το νήμα του πρώτου γύρου.
 Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ και για πρώτη φορά διεκδικεί την προεδρία του Δ.Σ.Α χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα.
Η αναμέτρηση των δύο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, όπως λέγεται, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την προσέλευση των δικηγόρων – ψηφοφόρων και από τις συσπειρώσεις των άλλων συνδυασμών. Από σχετικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του "ΒΗΜΑ"τος, αναδημοσιεύουμε τις απόψεις του συμπατριώτης μας Δημήτρη Αναστασόπουλου.
 
Δημήτρης Αναστασόπουλος , Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α
 
«Στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, χιλιάδες δικηγόροι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα. Στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Συλλόγου μας έδειξαν ότι επιθυμούν την ανανέωση για τη μεγάλη αλλαγή.
 Σήμερα και αύριο, στο δεύτερο γύρο των εκλογών, καλούμε το σύνολο του δικηγορικού σώματος να ολοκληρώσει αυτό που ξεκινήσαμε. Να βάλουμε, όλοι εμείς, μαζί, μια οριστική τελεία στο παρελθόν, για να ατενίσουμε, επιτέλους, με αισιοδοξία και προοπτική το μέλλον. Την επομένη των εκλογών μία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας: η μεγάλη αλλαγή!
Η μεγάλη αλλαγή του φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος μας. Ο δικηγόρος δεινοπαθεί από το βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που κινούνται σε εξωπραγματικά επίπεδα. Πάγια θέση μας είναι η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση του δικηγόρου να μην υπερβαίνει το 40%, όταν σήμερα, σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει το 80%. Μπορούμε να το επιτύχουμε.
Η μεγάλη αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα τόσο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών όσο και στους χώρους των δικαστηρίων γεννούν συχνά αισθήματα ντροπής. Η άμεση αναβάθμιση των χώρων που κινούμαστε καθημερινά είναι εφικτή.
Δεν απαιτείται κοσμογονία, για να αποκτήσουμε επιτέλους αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις. Χρειάζεται μόνο θέληση και εργατικότητα. Το ίδιο ισχύει για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η μεγάλη αλλαγή της νοοτροπίας του Συλλόγου μας. Μέχρι σήμερα επικράτησαν είτε η αδιαφορία είτε η ηττοπάθεια. Η διοίκησή μας αρίστευσε σε ένα μόνο αντικείμενο: τις αποχές. Θυμίζουμε ότι κατά τα τελευταία περίπου 3,5 έτη είχαμε ένα σχεδόν ολόκληρο δικαστικό έτος που χάθηκε σε αποχές!
Τα σπασμένα αυτών πλήρωσε πρωτίστως ο μαχόμενος δικηγόρος. Αντί της αδράνειας και του αυτομαστιγώματος, επιλέγουμε την εκπόνηση και προβολή εμπεριστατωμένων προτάσεων, τη συντονισμένη δράση όλων των επιστημονικών συλλόγων, τις διαρκείς πρωτοβουλίες».
 
 
*Διαβάστε επίσης τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Θάρρος» ο Δημήτρης Αναστασόπουλος πριν λίγους μήνες


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις