Δημοσιεύθηκαν αποφάσεις πρόσληψης για 9 από τους 11 δικαιωθέντες stage του δήμου Τριφυλίας

Πρώτη Δημοσίευση: 14/01/2019 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/01/2019 08:56
Αποφάσεις πρόσληψης για εννέα (9) από τους έντεκα (11) δικαιωθέντες δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στη δι@υγεια του δήμου Τριφυλίας και αυτό προκαλεί διφορούμενα συναισθήματα αφού από τη μία υπάρχει ικανοποίηση από τη δικαίωση μιας και πλησιάζει το τέλος του “μαρτυρίου” των δικαιωθέντων αλλά από την άλλη, ήδη από την Παρασκευή, το άγχος και η αγωνία δύο δικαιωθέντων έχουν βαρέσει «κόκκινο» καθώς δεν είδαν να δημοσιεύεται απόφασης πρόσληψης για τους ίδιους.
Τι να συνέβη, άραγε;
Προφανώς, ίσως να είναι τυπικό το θέμα και αύριο κιόλας να δημοσιευθούν οι αποφάσεις πρόσληψης και για τους δύο ακόμα δικαιωθέντες για τους οποίους οι αποφάσεις δε δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σχετικά με το θέμα των 11 δικαιωθέντων συμβασιούχων stage του τέως δήμου Κυπαρισσίας, σε ρεπορτάζ στο «Θ» που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 14ης Νοεμβρίου 2018 τονίζαμε: «Δημοσιεύθηκε επιτέλους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5018/12.11.2018) η “Σύσταση έντεκα (11) προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Τριφυλίας Νομού Μεσσηνίας”! Μετά τη δημοσίευση μπαίνει τέλος στο ιδιότυπο “μαρτύριο” αγωνίας, αβεβαιότητας, άγχους που υπέστησαν επί μακρόν, άδικα και αναίτια, έντεκα δικαιωθέντες συμβασιούχοι stage του τέως δήμου Κυπαρισσίας και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της οριστικής και αμετάκλητης δικαίωσής τους με την πρόσληψή τους η οποία και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα! Με απόφαση που, επιτέλους, ελήφθη σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήμου Τριφυλίας στις 12 Γενάρη 2017 ανακλήθηκε η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο δήμος Τριφυλίας στον Άρειο Πάγο το 2015 κατά της υπ’ αριθ.52/2012 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε συμβασιούχους του πρώην δήμου Κυπαρισσίας!
Χρειάστηκαν ωστόσο δυόμιση χρόνια, από τον Ιούλιο του 2015, μετά τη λήψη απόφασης με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας της δημοτικής Αρχής Κατσίβελα για υποβολή αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και πέντε χρόνια μετά την υπ’ αριθ. 52/2012 απόφαση του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε συμβασιούχους του πρώην δήμου Κυπαρισσίας, και αφού ασκήθηκε έντονη πίεση και κοινωνική κατακραυγή σε βάρος της δημοτικής Αρχής που ήταν σφόδρα ενάντια σε κάθε προοπτική υλοποίησης της δικαστικής απόφασης, ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης για τους δικαιωθέντες εργαζόμενους!
Η δημοτική Αρχή Κατσίβελα, αναγκάστηκε να πάρει πίσω όλα όσα έλεγαν τόσο ο δήμαρχος όσο και στελέχη της σε βάρος των εργαζομένων, υποστηρίζοντας με σθένος την υποβολή αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για να μην προσληφθούν οι δικαιωθέντες, και τελικά οι συμβασιούχοι νίκησαν και επίσημα τον Οκτώβρη του 2017 ενημερώθηκαν ότι η δημοτική Αρχή παίρνει πίσω όσα έλεγε και έπραττε σε βάρος τους! Βεβαίως, από τότε, πέρασαν τρεις μήνες για να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή η λήψη σχετικής απόφασης για ανάκληση της προηγούμενης απόφασής της για την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και να παραιτηθεί της άσκησης ένδικων μέσων κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωσε τους συμβασιούχους. Οι δικαιωθέντες συμβασιούχοι, είχαν κάνει αίτηση προς τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας από το Γενάρη του 2017 χωρίς να πάρουν καμία απολύτως απάντηση επί της αιτήσεώς τους. Στις 2 Οκτωβρίου 2017 και μετά και από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας που παραιτήθηκε από ένδικα μέσα για πρόσληψη συμβασιούχων, επανήλθαν με νέα αίτησή τους η οποία και, προφανώς, έπρεπε και πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, έστω ως ενημέρωση του Σώματος, ενώ έκαναν και νέα αίτηση το Δεκέμβριο του 2017.
Ως γνωστόν, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τον Απρίλιο του 2017, έριξε “πόρτα” στους συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο, σχετικά με την εργασία τους και την πρόσληψή τους με δημόσια τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο. Η πίεση των δικαιωθέντων και ο κοινωνικός και πολιτικός αντίκτυπος της επί δυόμιση χρόνια αρνητικής στάσης της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας σε βάρος των συμβασιούχων του τέως δήμου Κυπαρισσία, προφανώς, ανάγκασαν τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας να αλλάξει στάση και συμπεριφορά απέναντί τους και έφερε τη νίκη των δικαιωθέντων συμβασιούχων.
Η αλήθεια σχετικά με τους δικαιωθέντες συμβασιούχους stage του τέως δήμου Κυπαρισσίας έλαμψε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ό,τι κι αν ισχυρίζεται, επειδή τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα, όπως συγκεκριμένη είναι και η θέση του καθενός αυτοδιοικητικού εδώ και τρεισήμισι χρόνια από τη λήψη απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή, από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής Αρχής Κατσίβελα, για άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σε βάρος των εργαζομένων και κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με την οποία δικαιώθηκαν». Στη δε απόφαση της 17ης Οκτωβρίου 2018 του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νικολάου Παπαθεοδώρου, η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5018/12.11.2018 αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «Α. Εγκρίνουμε την αριθμ. 135/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 269/2018 όμοια απόφασή του, αναφορικά με τη σύσταση έντεκα (11) προσωρινών προσωποπαγών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, των κάτωθι ειδικοτήτων: α) δέκα (10) θέσεων ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού στις οποίες θα καταταγούν με απόφαση Δημάρχου οι Παναγιώτα Αποστολοπούλου του Σταύρου, Φωτεινή Τσακάλου του Βασιλείου, Γεωργία Μποζίκα του Παναγιώτη, Παντελής Γκολφόπουλος του Θεοδώρου, Ιωάννης Χρονόπουλος του Φωτίου, Παναγιώτα Λέφα του Σωτηρίου, Ευθυμία Σουλαντίκα του Αθανασίου, Σωτηρία Κουτρουμπή του Ηλία, Σεβαστή Λαμπροπούλου του Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος του Χρήστου, β) μιας (1) θέσης ειδικότητας TE Διοικητικού στην οποία θα καταταγεί με απόφαση Δημάρχου η Ανδριανή Χριστοπούλου του Γεωργίου σε εκτέλεση της αριθμ. 52/2012 τελεσίδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας (Ειδική διαδικασία). Β. Οι παραπάνω θέσεις καταργούνται μόλις κενωθούν με οποιονδήποτε τρόπο…»!
Γιατί την Παρασκευή στη Δι@υγεια του δήμου Τριφυλίας δε δημοσιεύθηκαν αποφάσεις πρόσληψης και για τους έντεκα (11) δικαιωθέντες συμβασιούχους stage του τέως δήμου Κυπαρισσίας, αλλά μόνο για τους εννέα (9) εξ αυτών;
 
Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις