Δημοτικές εκλογές και απλή αναλογική Νο2

Πρώτη Δημοσίευση: 29/05/2019 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/05/2019 12:36
Οι φόβοι μου για τις συνέπειες που θα έχει στις τοπικές κοινωνίες ο άθλιος εκλογικός νόμος του Σκουρλέτη επαληθεύτηκαν, δυστυχώς, με το χειρότερο τρόπο, με τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής στο Δήμο Καλαμάτας. Έγραφα στις 22 Αυγούστου 2018 σε αυτήν εδώ την εφημερίδα: «Με το νέο εκλογικό νόμο θα έχουμε δήμαρχο αλλά χωρίς πλειοψηφία συμβούλων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θ’ αρχίσουν τα παζάρια με τα διάφορα γκρουπούσκουλα που θα έχουν εκλεγεί, προκειμένου να διαμορφωθεί η απαραίτητη δημοτική πλειοψηφία. Οι μικροί θα θέλουν το κατιτίς τους για να συνδράμουν το νεοεκλεγέντα δήμαρχο, μια αντιδημαρχία for example που λένε στο χωριό μου, για παράδειγμα, στα απλά ελληνικά. Ποιος δήμαρχος θα τους φέρει αντίρρηση; Ουδείς. Άλλωστε, σε πόλεις σαν την Καλαμάτα ο νόμος προβλέπει 6 αντιδημάρχους, ζωή να ’χουν, δηλαδή, να φαν και οι κότες».
Ο κ. Βασιλόπουλος και ο κ. Κοσμόπουλος εκλέγουν 9 και 6 δημοτικούς συμβούλους αντίστοιχα. Δηλαδή, για να το καταλάβουμε και να το εμπεδώσουμε, αν την Κυριακή το βράδυ εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Κοσμόπουλος θα έχει στη διάθεσή του μόνο 6 συμβούλους. ΕΞΙ από τους απαραιτήτους ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΝ για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της παράταξής του για την ανάπτυξη της πόλης. Δηλαδή, ο εκλεγμένος από την πλειοψηφία των Καλαματιανών δήμαρχος θα πρέπει ν’ αρχίσει τη Δευτέρα το πρωί να τρέχει και να παρακαλάει νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να μαζέψει τους πολυπόθητους ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ.
Τα παζάρια πάνω και κάτω από τα τραπέζια δε θέλω να τα σκέπτομαι. Ό,τι και να συμβεί, όπως και να συμβεί, θα έχει ένα και μόνο χαμένο, την πόλη που ζούμε, δηλαδή όλους εμάς.
 
Του Γιώργου Κυριακόπουλου
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις