Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και "Θάρρος"

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2017 14:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2017 14:53
 
Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας στάλθηκε στο "Θάρρος" η εξής απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στην οποία γνωστοποιούνται τα εξής:
"Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκε δελτίο Τύπου με φωτογραφία, στην οποία παρουσιαζόταν συμπολίτης μας με αναπηρία, ο οποίος έφθασε στο Γραφείο Δημάρχου (3ος όροφος του νέου Δημαρχείου) με το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιό του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.
Η ανάρτηση έγινε για να δείξουμε πώς πρέπει να είναι η προσβασιμότητα σ’ ένα δημόσιο κτήριο. Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανάπηροι να μπορούν με ευχέρεια να επισκέπτονται τους χώρους του, περιλαμβανομένου του Γραφείου Δημάρχου, με τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδιά τους.
Ασφαλώς, στην πόλη υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα συνεχή βήματα που γίνονται, ώστε η πόλη να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο όσον αφορά στη φιλικότητα προς τα Άτομα με Αναπηρία (ράμπες, οδεύσεις τυφλών, διευκόλυνση της επίσκεψης σε κτήρια, συσκευές Seatrac για μπάνιο στη θάλασσα κ.ά.). και που αναγνωρίζουν τα ΑμεΑ και οι Σύλλογοί τους".
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας λειτουργεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό και άπαντες έχουμε εξάρει τη λειτουργικότητά του, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει ακόμα και σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Μήνες μετά να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια είναι περιττό.
Από την άλλη, δυστυχώς, οι δημότες με κινητικά προβλήματα δεν…ζουν στο νέο Δημαρχείο, αλλά στην πόλη της Καλαμάτας. Όσο και να θέλει η Δημοτική Αρχή να εξάρει το όποιο έργο της, καλύτερα θα ήταν γι' αυτή να πορεύεται "σεμνά και ταπεινά", μια και η πραγματικότητα τη διαψεύδει.
Οδεύσεις τυφλών που καταλήγουν σε στύλους, ράμπες ανύπαρκτες έως επικίνδυνα κατασκευασμένες, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, είναι ορισμένα από τα παραδείγματα που έχουμε θίξει επανειλημμένως.
Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δημοσιεύουμε σήμερα δυο φωτογραφίες από τις…ράμπες της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χρυσάνθου Παγώνη και Κεφάλα (μέσα στο κέντρο της Καλαμάτας) και η άλλη χαμηλά στην οδό Θεμιστοκλέους.
Θα συμφωνήσει μαζί μας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ότι η κατάσταση είναι τραγική. Το ίδιο τραγικό είναι και το γεγονός ότι ο υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου που παρέλαβε το έργο στην Κεφάλα, έβαλε την υπογραφή του.
Όπως μας έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες που έχουν χτυπήσει, μια και οι πλάκες είναι ακατάλληλες για τη δουλειά που…στρώθηκαν, ενώ, ούτε αναπηρικό αμαξίδιο χωράει να περάσει!

Α.Π. 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις