Δημόσιος διάλογος για το αστικό της τοπίο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 25/10/2015 17:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/10/2015 17:32
Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015”


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση- πρόκληση απηύθυνε από χθες η διεπιστημονική ομάδα «ευ τόπος» στους πολίτες της Καλαμάτας. Μέσα από ένα πλέγμα εκδηλώσεων τους ζητά να φανταστούν την πόλη που θα ήθελαν. Ως…αντάλλαγμα θα ακούσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς, οι οποίοι θα προτείνουν ιδέες και δράσεις για μια πιο ανθρώπινη και φιλική πόλη.
Ντόπιοι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με την οικολογία και την ποιότητα ζωής διοργανώνουν από χθες έως και την 1η Νοέμβρη στην Καλαμάτα σειρά εκδηλώσεων, με τη στήριξη του «Imagine the city».
Σκοπός και στόχος της όλης προσπάθειας είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες, να φανταστούν το αστικό τους τοπίο. Σε κάθε περίπτωση από αυτά που θα ακούσουν και θα δουν, θα έχουν πάρει ένα σημαντικό ερέθισμα που έχει να κάνει με την εκπαίδευση και την παιδεία.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι σημαντικοί άνθρωποι στον χώρο τους, όπως ο Καλαματιανός αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος, ο οποίος εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ευρώπης με έδρα την Κοπεγχάγη, οι Γιώργος Σαχίνης και Ειρήνη Αλεξίου, εμπνευστές του βραβευμένου UrbanDig Project, η Μαργαρίτα Καραβασίλη, αρχιτέκτων d.p.l.g. Ανωτάτης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίων, ο Θάνος Βλαστός, καθηγητής Πολεοδομίας και Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού ΕΜΠ, ο Γιάννης Σπιλάνης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΚυριακή 25 Οκτωβρίου


10.00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν την πόλη
Παιχνίδι για παιδιά
Επιμέλεια: Τόνια Κουζή
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου
12.00 Η πόλη μας… / προβολή
Επιμέλεια: Γιάννης Πλάγος, Εκπαιδευτήρια Μπουγά
12.15 Ecomobility
Επιμέλεια: Ελένη Λεμπέση, Εκπαιδευτήρια Μπουγά
20.00 Good artists copy. Great artists steal
Διάλεξη - επιμέλεια: Κώστας Πουλόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο του Τόκυο, senior design architect BIG
Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου


10.00 Ξαναβλέπουμε την πόλη μας
Διαδραστικό παιχνίδι επανασχεδιασμού της πόλης μας για παιδιά
Επιμέλεια: Τόνια Κουζή, Μυρτώ Φοίφα - Re:Think
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου
18.30 Πολιτιστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο / δράση
Επιμέλεια: Φιλάρετος Βούρκος - Φεστιβάλ Δρόμου - ΚΑΝΕ
Πλατεία ΌθωνοςΣχόλια

Απλά πράγματα και βασικά: Να μην ξυπνάω την νύχτα από το θόρυβο που κάνει επίτηδες το κάθε κοινωνικό απόβρασμα κατεβαίνοντας την Φαρών με "σούζες", να μη περιμένω στην διάβαση πεζών να περάσουν πρώτα οι εγωκεντρικοί μπουρντζόβλαχοι που μετέτρεψαν τα γίδια σε χαμηλωμένο τούρμπο με ζαντολάστιχα, να μην εσπνέουν τα παιδιά μου τον καπνό κάθε κραγμένης νεόπλουτης στο δίπλα τραπέζι του εστιατορίου, κλπ, που όμως δεν θα διορθωθούν όσο οι παραβάτες αντιπροσωπεύουν ψήφους !

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις