Διάβημα διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Τριφυλίας για τη δίωξη της Ζωής Πετροπούλου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/10/2018 19:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2018 19:48
Εκτός γραφείου ο δήμαρχος, στο γραφείο του οι συνδικαλιστές ζητώντας να οριστεί συνάντηση
 
 
Στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας βρέθηκαν χθες το πρωί υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή – όπως ανέφεραν – τη δίωξη της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα σε βάρος της δημοτικής υπαλλήλου, Ζωής Πετροπούλου. Ωστόσο, ο κ. Κατσίβελας ήταν εκτός γραφείου και δεν μπόρεσαν να τον συναντήσουν, αφού δεν πέρασε καθόλου από το Δημαρχείο, παρότι- όπως «κυκλοφόρησε» χθες το πρωί- ήταν στην Κυπαρισσία! Συγκεκριμένα, στο Δημαρχείο Τριφυλίας μετέβησαν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, οι γενικοί σύμβουλοι της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης, Νίκος Καλόγηρος και Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Παναγιώτης Τσελεπής.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη ζήτησαν από συνεργάτιδες του κ. Κατσίβελα να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να ενημερωθεί για την παρουσία τους και να συναντηθούν μαζί του.
Ο κ. Κατσίβελας, σε τηλεφωνική κλήση που του έγινε από τον κ. Καλομοίρη, απάντησε ότι βρισκόταν εκτός Δήμου και δεν μπορούσε να μεταβεί στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία και συμφώνησε να κανονίσουν συνάντηση τις επόμενες μέρες.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στον αναπληρωτή δήμαρχο Γιάννη Μερκούρη το λόγο της παρουσίας τους, για τη δίωξη σε βάρος της Ζωής Πετροπούλου, με τον κ. Μερκούρη να λέει ότι η απόφαση του κ. Κατσίβελα για μετακίνηση της υπαλλήλου από τη μία Διεύθυνση σε άλλη είναι νόμιμη και να αναφέρεται στην ΕΔΕ που έχει διατάξει ο κ. Κατσίβελας σε βάρος της, με τα συνδικαλιστικά στελέχη να σημειώνουν ότι αυτά (σ.σ. η ΕΔΕ και η μετακίνησή της) έγιναν αφότου η κα Πετροπούλου ερευνούσε καταγγελίες για παράνομες εναποθέσεις σκουπιδιών και, άρα, είναι εκδικητικές πράξεις του δημάρχου και της διοίκησης.
Σε δηλώσεις του, κ. Καλομοίρης ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και εκπροσώπων Σωματείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διάβημα διαμαρτυρίας εδώ στο δήμαρχο της Τριφυλίας. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να έχουμε συνάντηση μαζί του, πέραν μιας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας. Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, βρισκόμαστε εδώ σήμερα στην Κυπαρισσία για να καταγγείλουμε την αυθαίρετη, αυταρχική, εκδικητική, παράνομη, κατά την εκτίμησή μας, άδικη μετακίνηση στελέχους του Δήμου, της προϊσταμένης, Ζωής Πετρόπουλου, της Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, η οποία λειτουργούσε μέχρι σήμερα, όλα τα χρόνια της υπηρεσίας της, με σεβασμό στη νομιμότητα, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής και τα συμφέροντά τους. Αυτό γνωρίζουμε, αυτό έχουμε διαπιστώσει και από τη διερεύνηση που έχουμε κάνει. Είναι άδικη η μετακίνησή της. Είναι άδικη επίσης η προσπάθεια ποινικοποίησης μιας στάσης αρχών που κράτησε και κρατάει η Ζωή Πετρόπουλου, υπερασπίζοντας το δίκαιο και τη νομιμότητα. Εμείς απαιτήσαμε από το δήμαρχο, απαιτήσαμε από τον αναπληρωτή του δημάρχου, τον κ. Μερκούρη, να ανακληθεί άμεσα αυτή η άδικη πράξη, η άδικη μετακίνηση, η άδικη απόφαση του δημάρχου και επίσης να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης σε βάρος ενός εργαζομένου που υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα τη νομιμότητα.
Η συνάδελφος διώκεται γιατί δεν ενέδωσε στις πιέσεις για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας, διώκεται γιατί υπερασπίζεται τη νομιμότητα, ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο τρόπο και για αυτούς τους λόγους είναι άδικη η δίωξή της. Ζητήσαμε να οριστεί συνάντηση με το δήμαρχο, και θα οριστεί απ’ ό,τι δεσμεύτηκε και ο ίδιος μέσα στις επόμενες μέρες…».
Ο ίδιος συνεχίζοντας τόνισε: «Θα επανέλθουμε! Για την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ,  για τα Σωματεία που βρίσκονται εδώ το θέμα αυτό είναι μείζον. Υπερασπιζόμαστε συνδικαλιστικά δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα των εργαζομένων και των στελεχών της διοίκησης να σέβονται και να κατοχυρώνουν τη νομιμότητα, να μην ενδίδουν και να μην υποχωρούν μπροστά σε πιέσεις, μπροστά σε συμφέροντα των ιδιωτών, μπροστά σε οτιδήποτε άλλο που καταστρατηγεί δικαιώματα των πολιτών, όπως είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος, όπως είναι τα εργασιακά δικαιώματα, και σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν πράξη οι ομόφωνες αποφάσεις που έχουν πάρει τα όργανα που εκπροσωπούμε σε ό,τι αφορά τη Ζωή Πετρόπουλου και το δήμαρχο της Τριφυλίας».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις