Διαγωνισμός για «Μαθηματικό βίντεο τριών λεπτών»

Πρώτη Δημοσίευση: 12/03/2018 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/03/2018 09:59
Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού επιστημονικού σωματείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το Τοπικό Παράρτημα Μεσσηνίας προκηρύσσει διαγωνισμό «Βίντεο τριών λεπτών» αποκλειστικά για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας.
 
Όροι
Το βίντεο πρέπει να είναι πρωτότυπο και να έχει μέγιστη διάρκεια τα τρία πρώτα λεπτά της ώρας. Να παρουσιάζει ένα μαθηματικό θέμα της απολύτου επιλογής του διαγωνιζομένου μαθητή. Να ξεκινά με τη ζωντανή εικόνα του μαθητή, ο οποίος λέει «Γεια σας, είμαι ο ... (ονοματεπώνυμο) της… (τάξη που φοιτά) του… (σχολείο που φοιτά) και θα σας παρουσιάσω... (τίτλος της μαθηματικής παρουσίασης).
Ο διαγωνιζόμενος μαθητής αναρτά το βίντεό του στο YouTube και στέλνει το σύνδεσμο για το βίντεό του στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], όπου αναγράφει: όνομα, επίθετο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, τάξη που φοιτά, σχολείο που φοιτά, και τηλέφωνο της οικίας του και κινητά κηδεμόνων.
Ως έπαθλο του διαγωνισμού ορίζεται ένας φορητός Η/Υ (laptop) με δίσκο νέας τεχνολογίας SSD, χωρίς κινούμενα μηχανικά μέρη, με ελάχιστο χρόνο εκκίνησης, ελάχιστη θερμοκρασία και μέγιστη μακροζωία συστήματος.
Η υποβολή του συνδέσμου για το βίντεο πρέπει να γίνει έως και 30 Νοεμβρίου 2018, ενώ ο μαθητής το βίντεο του οποίου θα διακριθεί θα παραλάβει το δώρο του στο σχολείο του εντός του 2018 και πριν από τις διακοπές Χριστουγέννων.
Θα απονεμηθούν, δε, έπαινοι σε όλους τους μαθητές τα βίντεο των οποίων θα διακριθούν αλλά δε θα πρωτεύσουν.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις