Διαλέξεις και εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο με τίτλο: «Η Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο»

Πρώτη Δημοσίευση: 07/10/2017 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/10/2017 19:19
Σειρά εκδηλώσεων, συνεχίζοντας τον απόλυτα επιτυχημένο περυσινό κύκλο, οργανώνει και φέτος το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος», το οποίο ανήκει στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως θέμα τη συνάντηση της λογοτεχνικής γραφής με τον κινηματογραφικό φακό: έξι από τους πλέον επιφανείς σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες (Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Τάσος Ψαρράς, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης Τσαρουχάς) έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να παρουσιάσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ τους, που αφορμώνται από κορυφαίους Νεοέλληνες συγγραφείς (Αθανάσιο Χριστόπουλο, Διονύσιο Σολωμό, Γεώργιο Βιζυηνό, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Γιώργο Σεφέρη και Μένη Κουμανταρέα), και να συζητήσουν με το κοινό.
Οι εκδηλώσεις αυτές, καθαρά διεπιστημονικού χαρακτήρα, φιλοδοξούν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών αλλά και του κοινού της Καλαμάτας, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη.
Το δε πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:
 
25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Κώστας Φέρρης
Η Φόνισσα (ταινία, 1974)
 
15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Τάσος Ψαρράς
Διονύσιος Σολωμός (ντοκιμαντέρ, 2017)
 
13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Λάκης Παπαστάθης
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον (ταινία, 2001)
 
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Ημερολόγια Καταστρώματος – Γιώργος Σεφέρης (ντοκιμαντέρ, 2001)
 
21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Παντελής Βούλγαρης
Η φανέλα με το «9» (ταινία, 1988)
 
25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Σταμάτης Τσαρουχάς
Αθανάσιος Χριστόπουλος, ένας λησμονημένος ποιητής (ντοκιμαντέρ, 2001)
 
Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις