Διαμαρτυρήθηκαν για τους δασικούς χάρτες στο Σύνταγμα οι Μανιάτες

Πρώτη Δημοσίευση: 04/03/2017 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/03/2017 10:20
Περίπου 1.000 Μανιάτες, από την Αθήνα, το Γύθειο, την Αρεόπολη, τη Στούπα, την Καρδαμύλη και τον Κάμπο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προχθές, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ζητώντας την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών. Πραγματοποίησαν πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και διαμαρτυρήθηκαν, καθώς με τη νέα διάταξη περί δασών τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται πλέον δασική περιοχή.
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Άμεση ανάκληση δασικών χαρτών» και «Μολών λαβέ», αλλά και σημαίες με το σταυρό που γράφουν «Νίκη ή Θάνατος» και «Ταν ή επί τας», οι Μανιάτες ζήτησαν την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου.
Ο εκπρόσωπος της «Επιτροπής Αγώνα Μάνης» και παραγωγός βιολογικών προϊόντων από τη Στούπα, Γιώργος Περουτσέας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «Έχουμε πρόβλημα, γιατί περίπου το 80% των εκτάσεων της Μάνης στους χάρτες του 1945 εμφανίζονται ότι είναι αγροτικές περιοχές σήμερα βγαίνουν σαν δασικές περιοχές.
Από το 1979 με μια τροπολογία που είχε ψηφιστεί στη Βουλή δεν μπορούμε να ξελογγώσουμε τα χωράφια χωρίς άδεια από το δασάρχη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται ακαλλιέργητες εκτάσεις. Και σήμερα έρχεται “έμμεσα” το κράτος και μας λέει ότι τα χωράφια μας έχουν χρήση δασική και απαγορεύεται να κάνουμε κάτι άλλο. Μιλάμε ότι γίνεται με έμμεσο τρόπο δήμευση των περιουσιών μας.
Δε μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις των κυβερνητικών κομμάτων. Ζητήσαμε ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, την ερχόμενη εβδομάδα. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε λύση θα ζητήσουμε ραντεβού με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σε λίγες ημέρες θα αποφασίσουμε για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στην Αρεόπολη και στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Ενστάσεις δεν πρόκειται να κάνουμε, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Δημεύουν περιουσίες για τις οποίες μέχρι σήμερα εισέπρατταν αγροτικές επιδοτήσεις. Εδώ δεν έχουμε ούτε μια σπιθαμή καταπατημένου δάσους».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις