Διαπαραταξιακό Συμβούλιο για τα μεγάλα έργα με πρωτοβουλία του Θανάση Βασιλόπουλου

Πρώτη Δημοσίευση: 21/09/2019 16:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/09/2019 16:32
Η αρχή είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες, όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου  Θανάση Βασιλόπουλου, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων, με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Σώμα.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (1η συνάντηση) και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη χθεσινή συνεδρίαση.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά και χθες το μεσημέρι, θέλοντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος να κάνει πράξη τη δέσμευσή του (προεκλογική και μετεκλογική) για συνεργασία και συνεννόηση όλων των δημοτικών παρατάξεων, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.
Γνωστοποίησε τη συγκρότηση Διαπαραταξιακού Συμβουλίου, που θα εξετάζει τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε: «Επανειλημμένως έχω τονίσει ότι, ανεξάρτητα από τις αλλαγές που έχει επιφέρει η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση και τις τροποποιήσεις που έγιναν με το νόμο για την καλύτερη διακυβέρνηση Δήμων και Περιφερειών, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι η συνεργασία και η συνεννόηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εμείς ως Δημοτική Αρχή αποφασίσαμε τη συγκρότηση ενός Διαπαραταξιακού Συμβουλίου, που θα αποτελείται από τους επικεφαλής των συνδυασμών και εξειδικευμένους υπηρεσιακούς.
Ως στόχο θα έχει να συζητά τα μεγάλα, τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας, όπως το στρατόπεδο, ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, η Έξυπνη Πόλη και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για να χαράξουμε την αναπτυξιακή πολιτική για το Δήμο μας.
Μέσα, λοιπόν, από αυτή την ομάδα θα προκύψουν και ομάδες εργασίας, οι οποίες θα αναλάβουν συγκεκριμένα και σοβαρά ζητήματα, με σκοπό να επιλυθούν για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου, όπως οι πολεοδομικές μελέτες, η κινητικότητα, το παράκτιο μέτωπο κ.λπ.».
Είναι, σε κάθε περίπτωση, από τις πλέον εποικοδομητικές πρωτοβουλίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις